Makartni tvrdi da su Bitlsi bolji od Stonsa, Džeger mu džentlmenski odgovorio

Zabava - Sreda 21.04.2021 - 12:38

Britanski muzičar Pol Makartni nedavno je izjavio da su Bitlsi bili bolji bend od Rolingstonsa, ali frontmen "večitih rivala" Mik Džeger nije želeo da ulazi u raspravu ko je bolji, već je skrenuo pažnju na značajne razlike između dva benda.

"Značajna razlika" FOTO: Getty Images
Makartni se početkom meseca u intervjuu Hauardu Sternu, saglasio sa ocenom da su Bitlsi bili bolji bend od Rolingstonsa, prenosi NME.
 
„Stonsi su ukorenjeni u bluzu. Kada pišu pesme, one moraju da imaju veze sa bluzom. Na nas (Bitlse) je uticalo malo više stvari. Ima dosta razlika, i ja obožavam Stonse, ali slažem se sa tobom – Bitlsi su bili bolji“, kazao je ser Pol.
 
Upitan za komentar Makartnijeve izjave, frontmen Stonsa Mik Džeger je u intervjuu za Epl Mjuzik rekao da je njegov kolega iz Bitlsa „duša“, ali da između dva benda „očigledno nema konkurencije“.
 
„Značajna razlika je ipak u tome što su Rolingstonsi postali veliki koncertni bend u narednim decenijama, dok Bitlsi nikada nisu ni imali turneju po arenama. Nikada nisu svirali u Medison skver gardenu (dvorani u Njujorku) sa pristojnim ozvučenjem. Raspali su se pre nego što je taj biznis sa turnejama zaista počeo“, ukazao je Džeger.
 
Podsetio je da su „liverpulske bube“ održale sjajan koncert 1965. godine, na stadionu „Šej“ u Njujorku, kojem je i sam prisustvovao, ali da su Stonsi u narednoj deceniji počeli da pune stadione širom sveta, što još uvek čine.
 
„U tome je značajna razlika između dva benda. Jedan bend ima neverovatnu sreću da i dalje svira na stadionima, dok drugi više ne postoji“, zaključio je Džeger.
N1, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: