„Maradonska“ crkva otvorena u Meksiku

Zabava - Petak 16.07.2021 - 12:42

Par velikih vaza s fudbalskim loptama stoji na ulazu u prvu "Maradonsku" crkvu u Meksiku, a slika Dijega Maradone s tipičnim meksičkim "čaro" šeširom pozdravlja sledbenike presrećne zbog crkve izgrađene svom božanstvu.

FOTO: Reuters FOTO: Reuters
Crkva u centralnom meksičkom gradu Puebli, koja je otvorena 7. jula, slavi „religiju“ koju su u Argentini još za Maradoninog života, 1998. godine, stvorili njegovi poklonici.
 
Unutar crkve postavljen je „krstov put“ s fotografijama Maradone, koji to „božanstvo“ prikazuju od detinjstva do amblematskih susreta s pokojnim kubanskim vođom Fidelom Kastrom i papom Franjom. „Maradonska“ religija proširila se u nekoliko zemalja sveta i ima više od pola miliona sledbenika.
 
„Moji mama i tata, koji su katolici, kažu da je to ludo“, rekla je 22-godišnja fudbalerka Andrea Ernandez, tokom posjete Maradoninoj crkvi ukrašenoj plakatima idola dok je igrao za klubove u Španiji i Italiji.
 
„Ali za nas, koji volimo fudbal, jako je lepo što Maradona može da ima takvo priznanje u Meksiku“, dodala je Andrea.
 
Maradona, koji je umro u novembru 2020. nakon proslave 60. rođendana, fudbalsku slavu je postigao kad je 1986. osvojio Svetsko prvenstvo u Meksiku, što ga je krunisalo za jednog od najboljih igrača svih vremena.
 
Marselo Buše, koji je otvorio crkvu, rekao je novinaru Rojtersa da je to mesto gde se može „razgovarati o fudbalu“.
 
„To nije poput odlaska u drugu crkvu, sedenja i slušanja“, rekao je Buše.
 
„Ovde ste deo svega. Ljudi su to prihvatili i vrlo su srećni. Video sam kako plaču, bacaju se na njegovu sliku, mole se“, kazao je i zaključio: „Osećam se mnogo bolje što nisam jedini lud“.
N1, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: