Mogu da pokvare ukus – česte greške pri pravljenju punjenih paprika

Zabava - Četvrtak 13.06.2024 - 09:27

Ako niste zadovoljni ukusom punjenih paprika koje ste pripremili, najverovatnije pravite neku od sledećih grešaka.

Foto: Shutterstock/Elena Shashkina Foto: Shutterstock/Elena Shashkina
Jedna od najčešćih grešaka je kupovina pogrešne vrste paprike. Imajte na umu da su za nadev najbolje paprike tankih zidova, poput babura.
 
Sledeća greška koju mnogi prave je punjenje paprika do vrha. Ako to uradite, smesa će ispasti iz paprike tokom kuvanja, a one će popucati.
Iz tog razloga, to nikada ne bi trebalo da radite.
 
Takođe pazite da ne dodate previše zaprške jer će to pokvariti ukus. Kuvari navode da umesto zaprške možete koristiti i brašno pomešano sa vodom.
 
Greška je i kupovina pirinča lošeg kvaliteta ili prekuvavanje. Kupite pirinač kratkog zrna. Iako malo ko ovo praktikuje, kuvari napominjuj da nikada ne treba kuvati pirinač pre nego što ga stavite u fil, prenosi Klix.ba.
Klix.ba

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
 //