Muzičke zvezde pozvale na spasavanje britanske scene

Zabava - Četvrtak 02.07.2020 - 13:37

Najveća imena britanske muzike, od kojih Eni Lenoks, Pol Makartni, bendovi "Roling stouns" i Dipeš mod uputili su danas poziv za spasavanje muzičke scene i organizovanja koncerata, čiji je opstanak ugrožen krizom koronavirusa.

Potpisali Erik Klepton, Rod Stjujart, Lijam Galager,  Ajron Mejden... Potpisali Erik Klepton, Rod Stjujart, Lijam Galager, Ajron Mejden...
Grupa od 1.500 umetnika i javnih ličnosti uputila je otvoreno pismo britanskom ministru kulture Oliveru Daudenu u kojem se zahteva da vlada hitno reaguje. Među potpisnicima su i Dua Lipa, Erik Klepton, Rod Stjujart, Lijam Galager i grupa Ajron Mejden.
 
Mnogi muzičari su ranije planirali da nastupaju na festivalima ili da imaju solo koncerte ali su ta kulturna dešavanja otkazana zbog epidemije koronavirusa u Velikoj Britaniji gde je od Kovida-19 umrlo skoro 44.000 ljudi.
 
“Britanska scena je jedan od najvećih uspeha zemlje u društvenom, kulturnom i ekonomskom smislu u poslednjih deset godina”, naveli su potpisnici i dodali da stotine hiljada ljudi zarađuje od organizovanja koncerata i festivala.
 
U pismu se poziva na finansijsku podršku preduzećima koji organizuju festivale i koncerte, a prema nedavno objavljenom istraživanju, muzički sektor ima oko 210.000 radnih mesta.
Nova TV, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: