Muzika na radnom mestu

Zabava - Utorak 12.02.2019 - 13:02

Uz omiljene pesme nekima brže prođe vreme, nekima to pomaže da kvalitetnije obave posao, a ima i onih kojima muzika više prija neko buka ili ogovaranje u poslovnom okruženju

Muzika na poslu podstiče kreativno razmišljanje FOTO: Depositphotos Muzika na poslu podstiče kreativno razmišljanje FOTO: Depositphotos
Nije tajna da mnogi na radnom mestu rado slušaju muziku. 
 
Uz omiljene pesme nekima brže prođe vreme, nekima to pomaže da kvalitetnije obave posao, a ima i onih kojima muzika više prija neko buka ili ogovaranje u poslovnom okruženju.
 
Sajmon Rajter sa holandskog univerziteta Radboud i Sem Ferguson sa Tehničkog univerziteta u Australiji, zaključili su da muzika na poslu podstiče kreativno razmišljanje i da je korisno da je slušaju najpre oni čija profesija zahteva takve veštine. 
 
Na Univerzitetu u Majamiju smatraju da osobe koje svakodnevne obaveze obavljaju uz muziku imaju bolje rezultate i ideje. 
 
Muzika pomaže i u otklanjanju stresa, pa stručnjaci preporučuju da se u omiljenim melodijama uživa pre posla i za vreme pauze, ukoliko vam je zabranjeno da to činite tokom radnog vremena.
Večernje novosti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: