Na aukciji pištolj Šona Konerija iz prvog Bondovog filma

Zabava - Utorak 10.11.2020 - 14:15

Pištolj Walther PP, koji je Šon Koneri koristio u prvom filmu o Džejmsu Bondu naći će se na aukciji idućeg meseca u Los Anđelesu i mogao bi da bude prodat za čak 200 hiljada dolara.

Mogao bi da bude prodat za čak 200 hiljada dolara FOTO: Profimedia Mogao bi da bude prodat za čak 200 hiljada dolara FOTO: Profimedia
Škotski glumački velikan, koji je umro prošlog meseca u svojoj kući na Bahamima, tim pištoljem je rukovao u filmu “Dr. No” 1962 godine.
 
“Silueta agenta 007 s pištoljem u ruci najpoznatija je slika celog serijala i jedna od najprepoznatljivijih u pop kulturi uopšte”, rekao je Martin Nolan, izvršni direktor aukcijske kuće “Julien’s Auctions”.
 
Bondu su nadređeni u “Dr. Nou” naredili da zastarelu italijansku Berettu zameni nemačkim Waltherom, što je on nevoljko učinio.
 
I u idućih 25 filmova, razne verzije Walthera i dalje su Bondov najdraži izbor ličnog naoružanja. Pištolj će biti jedan od 500 filmskih rekvizita koji će biti ponuđeni na aukciji na Beverli Hilsu 3. decembra.
 
Među ostalim je kaciga koju je Tom Kruz nosio u “Top Gun-u” i kožna jakna Arnolda Švarcenegera iz “Terminatora 2”.
 
Nova TV, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: