Najčudniji ljubavni običaji na svetu

Zabava - Četvrtak 04.02.2021 - 14:54

Ljubav sama po sebi ume da bude čudna, a to dokazuju i prilično neobični rituali iskazivanja emocija u različitim zemljama sveta. U susret Danu zaljubljenih koji nam se bliži, tu je 10 nesvakidašnjih ljubavnih običaja.

Trčanje sa teretom u Finskoj FOTO: Profimedia Trčanje sa teretom u Finskoj FOTO: Profimedia
Simbolična svinja u Nemačkoj
 
U nekim drugim zemljama muškarc bi verovatno dobio šamar od žene ukoliko bi joj poklonio nešto u obliku svinje. To nije slučaj u Nemačkoj, gde se smatra da ovaj gest donosi sreću, te se daruju čokolade i igračke u obliku simpatične svinje.
 
Trčanje sa teretom u Finskoj
 
U julu svake godine u Finskoj se organizuje neobična aktivnost. U pitanju je takmičenje sa trčanjem i drugim preprekama, gde muževi sve vreme nose svoje supruge na leđima. Posebnu draž svemu daje to što pobednik dobija nagradu u vidu piva čija se količina ravna sa kilažom njegove supruge.
 
Drvene kašike u Velikoj Britaniji
 
Nekada davno, tačnije 1660. godine, muškarci u Velsu poklanjali su svojim izabranicama drvene kašike. Poenta je bila da ih sami što lepše izrezbare od jednog komada drveta. Danas se pri prošnji i veridbi poklanjaju već unapred izrezbarene kašičice, pišu na sajtu City magazine.
 
Lanč paketi u Japanu
 
Postoji jedan običaj u Japanu da žene svojim muževima prave prelepo dizajniran ručak, upakovan u tradicionalnu bento kutiju. Često na poslu bude ljubomore kad se desi da je nečija bento kutija lepša, jer što bolje izgleda – to je ljubav veća.
 
14. dan u Južnoj Koreji
 
Ako mislite da je jedan dan proslave Dana zaljubljenih stresan, zamislite kako je u Južnoj Koreji. Tamo se 14. dan svakog meseca obeleževa kao dan ljubavi. Postoji poseban dan za singl ljude, poseban za ljubljenje, poseban za grljenje, a 14. april namenjen je onima koji nisu dobili poklone. Oni se tom prilikom oblače u crninu.
 
Oslikavanje ruku u Indiji
 
Mehndi je oslikavanje šaka i dlanova uz pomoć kane, što je česta pojava u Indiji. Onaj ko oslikava dodaje i ime mladoženje na ruke buduće mlade. Ako pri ispiranju ime bude vidljivo, to znači da će brak biti dobar.
 
Ljubavne poruke u Južnoj Africi
 
U kulturi Zulu plemena devojke pokazuju svoju naklonost prema suprotnom polu uz pomoć nečega što se zove ucus. U pitanju su nanizane šarene perle, gde svaka boja predstavlja neko osećanje. Na primer, crvena predstavlja bes, a žuta požudu. Ponekad muškarci ne mogu da dešifruju ovakve poruke, pa traže pomoć od svojih sestara.
 
Muško takmičenje lepote u Nigeru
 
Naime, kako bi zadobili žensko srce muškarci se izlažu nekoj vrsti takmičenja lepote. Oslikanih lica, oni igraju i pevaju i tako pokušavaju da impresioniraju suprotni pol, naročito svojim osmesima.
 
 
Kitov zub na Fidžiju
 
Ukoliko želite da pridobijete naklonost budućeg tasta, sve što treba da učinite jeste da mu poklonite ispoliran kitov zub koji se zove tabua. To će ga sigurno ohrabriti da dozvoli venčanje. Inače, na Fidžiju kitov zub se daruje kao poklon i u drugim važnim prilikama.
 
Katanac ljubavi u Francuskoj
 
Slično kao kod nas u Vrnjačkoj banji, ovaj ritual odigrava se na jednom mostu u Parizu. Parovi donose katance i brave sa svojim urezanim imenima ili inicijalima. Oni se zatim zakače za most, a ključevi se bace u reku. Veruje se da će tako njihova ljubav biti večna.
Republika Niger je zemlja u zapadnoj Africi gde pleme Vodabi obavlja neobičan ritual.
Nova TV, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: