Najeli se belog luka, pa se ljubili: "Pirgava" otkrila tajnu "Lepih sela"

Zabava - Četvrtak 27.05.2021 - 12:37

Američka glumica Liza Monkjur glumila je novinarku u čuvenom filmu "Lepa sela lepo gore" u kojem je snimila i jednu emotivnu scenu sa Nikolom Kojom.

Liza Monkjur FOTO: Screenshot Liza Monkjur FOTO: Screenshot
Glumica Liza Monkjur igrala je američku novinarku u kultnom filmu "Lepa sela lepo gore". 
 
Zbog nje je Viljuška kojeg je igrao Milorad Mandić Manda imao opkladu "da je pirgava", a ona je jednom prilikom otkrila i kako je izgledalo snimanje scene u kojoj se ljubi s Nikolom Kojom, podseća Mondo.
 
"Postoji scena u kojoj se Nikola Kojo i ja strasno ljubimo, pre nego što se njegov lik Velja ubije. Kad smo ručali pre snimanja, on je rekao - pojedi čen belog luka, ja sam se najeo. 
 
Nisam shvatila da se šali i zaista sam pojela. Onda sam ga naterala da i on pojede, pa je naš poljubac smrdeo. Ali on je sjajan lik, uvek nam je bilo lepo na snimanju".
 
Film je sniman sredinom devedesetih u bivšoj Jugoslaviji, a Liza se nije plašila da dođe jer je već znala dosta o našem regionu.
 
"Nisam tada imala decu, pa mi je bilo lakše. Za mene je to bilo prosvetljujuće iskustvo, Srbi su uglavnom predstavljani kao negativci i vladale su predrasude o vama u svetskoj štampi. Ja nisam imala predrasuda, čitala sam o vašoj istoriji," rekla je ona.
 
 
Monkjurovu je zatekla vest o smrti kolega iz filma, velikih glumaca Velimira Bate Živojinovića i Milorada Mandića Mande.
 
"Ne mogu da verujem... To je veoma tužno. Manda je bio mlad, šta se desilo? Isto smo godište. Bio je zabavan i ljubazan čovek. Bila mi je čast i da sarađujem sa Batom, bio je pravi džentlmen i uvek nasmejan na snimanju" rekla je ona svojevremeno.
 
Monkjurova je nakon "Lepih sela" ostvarila nekoliko uloga u televizijskim serijama, a trenutno nastupa sa "komičnim pank bendom" SEXTW*T.
 
Glumica danas živi u Los Anđelesu, ima 58 godina.
 
Pogledajte navedenu scenu:
 

Mondo, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: