Nišville ukida volonterski program

Zabava - Utorak 15.10.2019 - 13:58

Više od 350 mladih neće imati mogućnost volontiranja na sledećem Nišvillu 2020, jer festival ne uspeva da realizuje finansijski plan zbog nezainteresovanosti sponzora, donatora i Ministarstva omladine, saopštili su organizatori tog festivala.

Nišvil prethodnih 10 godina uložio 30 miliona dinara u razvoj ovog projekta FOTO: Nišville Nišvil prethodnih 10 godina uložio 30 miliona dinara u razvoj ovog projekta FOTO: Nišville
Kako se navodi u saopštenju, volonterski program u potpunosti je opravdao očekivanja organizatora prethodnih godina u realizaciji omladinskog aktivizma i edukacije mladih, jačanja kolektivnog duha i liderstva, kao i usmeravanja mladih ka pravim vrednostima umetnosti i kulture.
 
„Na žalost, pokazalo se da projekat volonterizma nije ekonomski održiv, a nije ni naišao na razumevanje Ministarstva omladine i sporta, koje poslednjih godina na aktuelnim konkursima nijednom nije podržalo projekat volonetra Nišvila, i nije dalo čak ni prelaznu ocenu jednom od najuspešnijih volonterskih timova u Srbiji“, saopštili su iz Nišville tima.
 
Nišvil je prethodnih 10 godina uložio 30 miliona dinara u razvoj ovog projekta kroz dvanaestodnevni smeštaj, ishranu, oblačenje, opremanje i edukaciju 3.500 članova volonterskog tima, dodaju organizatori festivala.
 
„Volonteri su značajno pomogli organizaciji rada festivala, ali zbog konstantnih problema realizacije budžeta festivala, analize su pokazale da se taj deo poslova u organizaciji može sprovesti sa trostruko manje finansijskih sredstava angažovanjem honorarnih saradnika i saradnjom sa fakultetima umetosti“, ističe se u saopštenju.
 
Organizatori festivala su se u saopštenju zahvalili svim volonterima koji su prethodnih godina ulepšali sliku festivala i obezbediće narednih godina po 100 ulaznica za volontere sa najdužim volonterskim stažom na festivalu.
 
„Nišvil će pokušati da smanjenjem i drugih troškova, pa i ukidanjem dela besplatnih programa, zaštiti bar nivo i kvalitet glavnog festivalskog programa, ne bi li nekako uspeo da opstane u top 10 evropskih džez festivala, gde ga je svrstao londonski Gardijan“, zaključuje se u saopštenju.
Danas, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: