O Konstrakti bruji region, ali i šire - Hrvati podeljeni, Englezi traže titlove

Zabava - Ponedeljak 07.03.2022 - 14:11

Pevačica Ana Đurić, koja je pod umetničkim imenom Konstrakta odnela pobedu na "Pesmi za Evroviziju 22" privukla je pažnju javnosti u Srbiji, ali i šire. Njena izvedba numere "In Corpore Sano" odjeknula je regionom, pa su tamošnji mediji naveliko pisali o "umetnici koja mora biti zdrava".

FOTO: Screenshot FOTO: Screenshot
Nakon proglašenja pobednice koja će Srbiju predstavljati na pesmi Evroviziju u Torinu, hrvatski portali su se uglavnom zabavljali reakcijama Sare Jo. 
 
 Naime, oni su pisali o tome kako je Sara izgledala kada je shvatila da ipak neće pobediti na takmičenju. Delili su šaljive tvitove na kojima je u kadru Sara u trenutku kada je Konstrakta proglašena pobednicom.
 
Hrvatski portal Jutarnji.hr je nastup Konstrakte nazvao "najhrabrijim" od svih ovogodišnjih takmičara. U istom tekstu su uporedili naše takmičenje sa njihovom "Dorom". 
 
"Definitivno, izbor 'Pesme za Evroviziju' možda i nije zabava za svačiji ukus, ali sigurno je zabavan, a upravo je zabave možda i najviše nedostajalo na našoj Dori", piše pomenuti portal. 
 
 Jedan od najposećenijih portala u toj zemlji index.hr je napravio i anketu kako bi ispitao šta tamošnja javnost misli o srpskoj pobednici.
 
Opcija "pesma je odlična" je dobila 27 procenata, za "pesma je ok, ali ništa posebno" je glasalo svega 18 procenata, dok je, iznenađujuće, 55 procenata glasalo za "ne sviđa mi se pesma".
 
Pažnju, pohvale, ali i začuđenost izazvala je i među fanovima Evrovizije u inostranstvu. Brojni su video komentari u kojima se ocenjuje ova pesma, a prati ih i veliki broj komentara.
 
Oni se uglavnom slažu da je u pitanju "umetnost" i pesma koja prenosi stav, kao i da je izbor Srbije za ovo takmičenje neočekivan, a za neke i veoma – hrabar.
 
Mnogi su pohvalili pesmu, ali uz sugestiju da bi za publiku Evrovizije trebalo da bude objašnjen kontekst ili da se izvede uz titl – jer će gledaoci želeti da znaju reči.
 

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: