Onlajn premijera digitalno restaurirane verzije filma „Davitelj protiv davitelja“

Zabava - Sreda 01.04.2020 - 12:50

U periodu kada najviše vremena provodimo kod kuće kompanija Vip mobile je u saradnji sa Jugoslovenskom kinotekom i Centar filmom, svim ljubiteljima domaće kinematografije omogućila da onlajn pogledaju digitalno restaurisanu verziju kultnog filma iz 1984. godine.

Film je kompletno digitalno restaurisan FOTO: Promo Film je kompletno digitalno restaurisan FOTO: Promo
Digitalno restaurisan film „Davitelj protiv davitelja“ Slobodana Šijana biće premijerno prikazan na Facebook stranici kompanije Vip mobile (facebook.com/vipmobile.rs/) u nedelju, 5. aprila u 17 časova.
 
Zasnovan na priči o „beogradskom davitelju“, scenario za ovaj crnohumorni film u kome se prepliću elementi horora i komedije, pisali su Nebojša Pajkić i Slobodan Šijan. Upamćenu po replici „Ako u jednom gradu nema manijaka, taj grad nije metropola“, radnju filma dočarao je Beograd osamdesetih kroz kameru direktora fotografije Milorada Glušice, kao i muzika koju potpisuje Vuk Kulenović, dok je scenograf Veljko Despotović za ovo delo dobio „Zlatnu Arenu“ za scenografiju na festivalu u Puli 1984. godine.
 
Pored fenomenalnog Taška Načića koji se pojavljuje u ulozi davitelja Petra Mitića, filmsku ekipu čine, ne manje legendarni glumci, Nikola Simić, Rahela Ferari, Sonja Savić, Radmila Savićević, kao i Srđan Šaper čija je pesma „Bejbi, bejbi“ obeležila ovaj film.
 
„Davitelj protiv davitelja“, snimljen u produkciji Centar filma, je kompletno digitalno restaurisan u odeljenju za digitalizaciju i digitalnu restauraciju Arhiva Jugoslovenske kinoteke u okviru projekta digitalne restauracije srpske filmske baštine koje su pokrenule Jugoslovenska kinoteka i kompanija Vip mobile sa ciljem da sačuvaju i zaštite dela koja su proglašena za nacionalno kulturno dobro od velikog značaja.
 
Brinite o sebi i drugima, #OstaniteKodKuće i provedite nedelju popodne uz „Vip Kinoteku“.
Biz life, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: