"Orgazam" opet leti i sanja

Zabava - Nedelja 03.02.2019 - 13:21

Čuveni bend objaviće verziju albuma iz 1988. Kao bonus, pojavljuju se numere “Zagreb” i “Princeza” koje su kasnije imale svoje, takođe bitno drugačije verzije

Energija se još čuje na ovom snimku FOTO: G. Mitić/OK Radio Energija se još čuje na ovom snimku FOTO: G. Mitić/OK Radio
Beogradska rok grupa “Električni orgazam” objaviće 13. aprila, na Svetski dan prodavnice ploča, na disku, vinilu i u digitalnom formatu, alternativnu verziju albuma “Letim, sanjam, dišem” (“Maskom”) iz 1988. koji je obeležio, pre svega, megahit “Igra rokenrol cela Jugoslavija”, ali i pesme “Poljubi me i priznaj mi”, “Sve što radim, radim za nju”, “Sve ste vi naše devojke”, “(Hajde bejbe) Daj da vidim sad”... 
 
Frontmen Srđan Gojković Gile je, posle više od tri decenije, pronašao snimak sa verzijama pesama koje su prethodile finalnom miksu.
 
- Ovaj miks nastao je brzo - seća se Gile. - Snimili smo ga u jednom dahu. Tekstovi su negde drugačiji. Svirali smo sirovo, bez postprodukcije. Ta energija se još čuje na ovom snimku.
 
Kao bonus, pojavljuju se numere “Zagreb” i “Princeza” koje su kasnije imale svoje, takođe bitno drugačije verzije. Mnoge, naravno, najviše zanima kako na ovom izdanju zvuči “Igra rokenrol...”. Kažu - imala bi, definitivno, drugačiju sudbinu da je izašla u ovakvom aranžmanu.
Večernje novosti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: