Pandemija pokazala da je knjiga najsigurnije uporište

Zabava - Četvrtak 23.04.2020 - 14:01

Udruženje profesionalnih izdavača Srbije (UPIS) čestitalo je čitaocima Svetski dan knjige i autorskih prava uz poruku da knjiga mora da bude istaknutiji i značaniji element kulturnog delovanja.

Knjiga i dalje najpouzdaniji oslonac u učenju FOTO: Free pik Knjiga i dalje najpouzdaniji oslonac u učenju FOTO: Free pik
"Pandemija koronavirusa s kojom smo se suočili ponovo nas je podsetila, kao i sve velike krize u prošlosti, da su dobre i pametne knjige najsigurnija uporišta, najpouzdanije tačke oslonca, najbolja i najprimenjivija rešenja i za pojedinca i za čitavo društvo", naveli su iz UPIS-a.
 
Dodali su i "da nam je pandemija potvrdila da je elektronska komunikacija najbrža i najefikasnija, da se obrazovanje preselilo u elektronski prostor, ali da je knjiga i dalje najpouzdaniji oslonac u učenju".
 
Udruženje profesionalnih izdavača Srbije smatra da u bolnicama, domovima za stare, dečjim prihvatilištima, sigurnim ženskim kućama, kao i u svim drugim socijalnim ustanovama u kojima u kontinuitetu boravi veći broj ljudi, treba osnovati specijalizovane biblioteke.
 
Svetski dan knjige proslavlja se širom sveta 23. aprila još od 1995. godine, kada je ustanovljen na Generalnoj konferenciji Uneska u Parizu, dok je ova tradicija znatno duža u Španiji, gde se ovaj datum obeležava od 1923. godine, kao dan kada su preminuli velikani svetske književnosti Migel de Servantes i Vilijam Šekspir.
Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: