"Panonskom mornaru": Pesma posvećena Đorđu Balaševiću VIDEO

Zabava - Sreda 02.06.2021 - 12:13

Grupa "Frajle", koja odnedavno funkcioniše kao trio, objavila je singl "Panonskom mornaru", posvećen pokojnom kantautoru Đorđu Balaševiću, njihovom Novosađaninu i, kako kažu, uzoru i muzičkom mentoru.

"Mi smo rasle uz Đoletovu muziku" FOTO: Screenshot
"Mi smo rasle uz Đoletovu muziku. Prva naša sećanja iz detinjstva, porodična druženja, prve ljubavi, sviranje gitare, vezana su upravo za njegove pesme. On je za nas bio kuća, a ovu pesmu su napisale baš te devojčice koje su se smejale i plesale uz njegove ritmove. Imale smo velikog učitelja i želimo pesmom da mu kažemo hvala za sve", kažu "Frajle".
 
Nevena Buča je komponovala pesmu, a tekst je napisala zajedno sa svojom sestrom Jelenom, i mladom pesnikinjom Jelenom Knežević.
 
"Živeli smo u stanu pored železničke stanice u selu Kljajićevu. Vozovi su nas budili i uspavljivali, ali i jedan ritam zarazan na kaseti. Ritam Đorđa Balaševića. Milica Buča (najmlađa sestra) je pevala, Borivoj Buča (otac) je svirao, a mi smo upijale svaku notu, svaki stih", seća se Nena.
 
Uz muziku prepoznatljivu za "Frajle", ali i za Balaševićev zvuk, pogotovo u poslednjih desetak godina, Novosađanke su u tekstu setno pomenule brojne naslove, ali i likove iz Đoletovih pesama - "Dođošku", "Ringišpil", "De-mol", Vasu Ladačkog, malu garavu...
 
"Frajle" su, tad još uvek sa Marijom Mirković u sastavu, učestvovale u emisiji na RTS posvećenoj Đorđu Balaševiću 21. februara, dva dana posle njegove smrti. Izvele su medli tri Đoletove numere - "Sin jedinac", "Slabo divanim madžarski" i "Slou moušn".
 

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: