PARIZ NA NOGAMA: Smeh i suze bivše Juge na koncertu "Bjelog dugmeta"

Zabava - Subota 17.11.2018 - 12:23

“Bijelo dugme” oduševilo bivšu Jugu na sinoćnom koncertu u Parizu

Dugme za sva vremena FOTO: Andrej Nihil Dugme za sva vremena FOTO: Andrej Nihil
“Bijelo dugme” za sva vremena. Koncert legendarne grupe u “Palati sportova” održanom u petak uveče u Parizu okupio je sve generacije, od onih koji su već duboko zagazili u šestu deceniju i prisećali se muzike svoje mladosti, do nekih novih klinaca rođenih ovde, što na zvucima nostalgije za zemljom koju ne poznaju, tek grade muzički ukus.
 
Nekoliko hiljada ljudi u prepunoj hali pevalo je s Bregom, Tifom i Alenom, u pratnji bleh orkestra, hitove, od “Tako ti je mala moja kad ljubi Bosanac” i “ Ne spavaj mala moja muzika dok svira”, do “Lažeš dušo” i “Lipe cvatu”. 
 
Bila je u hali cela bivša Juga, bilo je i suza i radosti, i transa, a pre svega ruku u vazduhu. Trube su davale narodnjački ritam rok hitovima i u pravom scenskom spektaklu držale publiku sve vreme na nogama.
 
Posle blizu dva sata, “Hajdemo u planine” i “Đurđevdan” na prvi bis, pa, na drugi, da sve utihne, “Ima neka tajna veza” i “Ružica”, za rastanak.
 
- Ima noći koje se zaboravljaju, i one koje se pamte. Voleo bih da zapamtite ovu, u kojoj nam je bilo lepo i u kojoj smo pevali stare pesme - poručio je Brega na kraju.
 
Već danas, “Bijelo dugme” je u Amsterdamu.
Večernje novosti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: