Pirot: Park na krovu kuće

Zabava - Ponedeljak 13.06.2022 - 14:26

Da, to je park na krovu

FOTO: Skrinšot/Youtube FOTO: Skrinšot/Youtube
Najpoznatiji pirotski pekar Dobrica Vasov na krovu porodične kuće u centru grada napravio je jedinstven park sa velikim brojem stabala koji predstavlja pravu atrakciju ovog dela grada.
 
Kako je Tanjugu kazala Dobricina snajka Slavica Vasov, njen svekar je kuću sagradio 1975. godine, a tri godine kasnije napravio park na krovu kuće na površini od preko 50 kvadrata sa velikim brojem stabala.
 
- Imamo dve žalosne vrbe, 10 tuja, četiri dunje i nekoliko kruškica. Dobrica je napravio kuću da bude jedinstvena u Pirotu i Srbiji i prolaznici uvek pogledaju i čude se drveću na krovu - priča Slavica.
 
Park se, kako otkriva, nalazi iznad dnevne sobe i dosta je zahtevan za održavanje - redovno zalivanje, čišćenje, održavanje bazena na krovu.
 
- Dubina zemljišta je 50cm, svako veče se zaliva. Izolacija je dobro urađena tako da u dnevnoj sobi nema ni vlage, niti su koreni izašli - rekla je za Tanjug.
Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: