Pitali smo klince šta im se sviđa u današnjim hitovima

Zabava - Nedelja 14.07.2019 - 15:43

Odrasli često kritikuju muziku koju njihovi klinci slušaju, a mi smo od njih čuli zbog čega im se sviđaju Coby, Rasta i drugi trenutno najpopularniji izvođači. Dobili smo neočekivane odgovore!

U publici najbrojniji tinejdžeri FOTO: Printscreen U publici najbrojniji tinejdžeri FOTO: Printscreen
Tokom prethodna tri dana, u Beogradu je premijerno održan festival ULAZ, koji je na jednom mestu okupio trenutno najaktuelniju ekipu izvođača, čije pesme na YouTube kanalima broje milione pregleda, i narodnjake.
 
Coby, Rasta, Senidah, Nikolija, Teodora Džehverović, ali i Amadeus Bend, Željko Joksimović, Ana Bekuta i Vesna Zmijanac, svi su se oni našli na Beogradskom sajmu, na tri različite bine. Najveću posećenost imala je IDJ TV bina, na kojoj su klinci čak probijali i rušili bezbednosnu ogradu pred stejdžom, u želji da se približe omiljenim izvođačima!
 
Na ovoj bini, tokom tri večeri, najbrojniji su bili stariji tinejdžeri, odnosno klinci uzrasta od 16 do 19 godina. I upravo su oni trenutno izloženi najvećim kritikama zbog svog muzičkog ukusa - zašto slušaju tekstove u kojima se veličaju "trava", razni brendovi, navodni kriminal i druge škakljive teme? Svako vreme, naravno, ima svoj oblik "problematične" muzike, a MONDO je proverio šta se klincima sviđa u današnjoj.
 
I dobili smo zanimljiv odgovor - dok javnost osuđuje tekstove ovih pesama, klinci često same reči ni ne slušaju, pesma im se dopadne zbog ritma koji pokreće i super je za đuskanje.
 
"Ne obraćam pažnju toliko na tekst, više na ritam koji mi se sviđa", rekao je Andrej (16) za MONDO.
 
Ima, naravno, i onih koji kažu da svakodnevno slušaju ove izvođače i obraćaju pažnju na njihove tekstove, jer smatraju da iz njih mogu da izvuku određene pouke. Neki od njih su se dobro pripremili za ovaj nastup i obukli kabanice za slučaj da padne kiša da mogu da isprate sve nastupe do kraja, ali im srećom nisu bile potrebne.
 
"Cobijeva pesma 'Biseri iz blata' je pesma koja savršeno opisuje današnju situaciju", rekao je Mihajlo (16) za MONDO.
 
U pesmi, Cobi objašnjava kako smo mi "deca rata, i biseri iz blata", kako na Balkanu "noću mirno ne možeš da spavaš"... "Dođe mi nekad da ostavim sve i odem..." deo je teksta koji je "dirnuo" našeg sagovornika.
 
"Znam da preko je bolje, al preko nije moje", izdvojio je Mihajlo deo pesme koji je po njemu poučan. Dodaje da nijedna žurka ne može da prođe bez pesama najvećih zveda rep scene.
 
Većina tinejdžera koje smo poslednje večeri zatekli na ULAZ festivalu došla je upravo zbog Cobija, ali dodaju da pored ove vrste muzike slušaju i "narodnjake" i da su ovu priliku iskoristili da čuju uživo i Amadeus bend.
 
"Najviše slušam Cobija, ali volim i Željka Joksimovića, kog sam juče slušala, a danas sam došla i zbog Amadeusa", rekla je Jovana (17) za MONDO.
 
U publici se našao i poneki stariji ljubitelj hiphopa. Uglavnom su došli da budu pratnja deci, ali dodaju da se i njima sviđa muzika, kada bi se izuzeli određeni delovi teksta. Saglasni su sa svojim klincima, da je muzika bolji "deo" ovih pesama, od reči.
 
"Kada imam vremena, ponekad se fokusiram na tekst. Neki od tih tekstova i nisi primereni mladima", prokomentarisala je za MONDO Marija (44), jedna od prisutnih mama.
Mondo, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: