Pobednici Evrovizije novim potezom podržali gej zajednicu

Zabava - Ponedeljak 28.06.2021 - 13:36

Članovi benda Maneskin, koji je odneo pobedu na ovogodišnjoj Evroviziji, već su pokazali da podržavaju LGBT+ zajednicu, a korak dalje otišli su nastupom u Poljskoj.

FOTO: EPA-EFE FOTO: EPA-EFE
Naime, frontmen Damiano David je izvodeći pesmu „I Wanna Be Your Slave“ prekinuo nastup kako bi gestom poslao snažnu poruku i podržao pomenutu zajednicu.
 
S obzirom na to da su nastupili na Polsat SuperHit Festivalu, prenos je bio na nacionalnoj televiziji.
 
On je u jednom trenutku zagrlio svog kolegu iz benda Tomasa Ragija, a zatim ga je strasno poljubio u usta.
 
Ovaj snimak objavili su na svom Instagramu.
 
„Jednaka prava za LGBTQIA + zajednicu. Smatramo da bi svima trebalo da se dozvoli da ovo urade bez ikakvog straha. Mislimo da svako treba da bude potpuno slobodan da bude ko god i šta god je**no želi. Hvala ti, Poljska, Ljubav nikad nije pogrešna“, stoji u opisu video snimka koji je pregledan gotovo 3,5 miliona puta.
 
Ovaj potez je snažan udarac tamošnjoj vlasti, jer LGBTQIA+ osobe u Poljskoj ne uživaju istu zaštitu prava kao ostali, pa za ovu zemlju često kažu da je „u raljama homofobije“.
 
U Poljskoj istopolni parovi nemaju ista prava kao heteroseksualni.
 
Prema istraživanju iz 2005. godine, čak 89 odsto građana Poljske smatra da je homoseksualnost „neprirodna“, a samo polovina smatra da se homoseksualnost treba tolerisati.
 
Nova.rs, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: