Pol Makartni, Džej Zi, Dre, Madona - najbogatiji uprkos pandemiji

Zabava - Ponedeljak 29.11.2021 - 12:13

Iako je razdoblje pandemije jako koštalo mnoge muzičare, o čemu svedoče i otkazani koncerti, pojedini su krizu zbog koronavirusa dobro unovčili.

FOTO: Getty Images FOTO: Getty Images
"Ceworld Magazine" je napravio listu najbogatijih muzičara u 2021. godini. Portal prenosi da ovih pet imena u muzici drži listu najbogatijih, to jest onih koje pandemija nije srušila sa trona.
 
S neto vrednošću od otprilike 1,28 milijardi dolara, Pol Makartni je najbogatiji muzičar na svetu, a iza njega je britanski kompozitor mjuzikla Endru Lojd Veber sa 1,2 milijarde dolara.
 
Sledeći je Džej Zi, sa milijardu dolara, koji je u istoriji muzike proglašen najuticajnijim hip-hop umetnikom. Ima 75 miliona singlova širom sveta i osvojio je mnoge nagrade, uključujući Gremi, i to čak 22 puta.
 
Sledeći na listi je Herb Alpert - 850 miliona dolara, koji je bio najpoznatiji američki džez trubač. Dobio je doživotnu nagradu Gremi 2007. godine.
 
Šon Kombs - Didi je peti najbogatiji muzičar na svetu, s bogatstvom od 825 miliona dolara. Dr. Dre je zauzeo šesto mesto s bogatstvom od 800 miliona dolara, a iza njega je Madona sa 580 miliona dolara.
 
Osmo mesto na listi drži kubanski muzičar i producent Emilio Estefan s 500 miliona dolara, zatim dolazi legendarni Elton Džon koji svoje bogatstvo od 480 miliona dolara rado daje i u humanitarne svrhe.
 
Publiku je podsetio na svoju slavu biografskim filmom "Rocket man" u kome su obožavaoci mogli da upoznaju težak, ali i raskošan život Eltona Džona koga u filmu glumi Taron Egerton.
 
Na desetom mestu je rok bend Koldplej sa zadom od 475 miliona dolara.
OK Radio, agencije

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: