Pola veka čuvenog albuma Bitlsa

Zabava - Petak 09.08.2019 - 13:15

Fanovi "Bitlsa" i demonstranti protiv "Bregzita" okupili su se na čuvenoj "zebri"

Lažni Lažni "Bitlsi" i fanovi juče u Londonu
Pre tačno pola veka, članovi legendarne grupe "Bitlsi" fotografisani su na pešačkom prelazu u severnom delu Londona, čime je nastao jedan od najprepoznatljivijih omota muzičkih albuma u istoriji. Fotografija Džona Lenona, Pola Makartnija, Džordža Harisona i Ringa Stara na "zebri" Ebi rouda, nastala je ispred studija EMI, gde su i snimili istoimeni album. Taj prizor su oponašali brojni ljubitelji ove grupe iz Liverpula.
 
Škotski fotograf Jan Mekmilan snimio je samo šest fotografija, za 10 minuta koliko je imao na raspolaganju, dok je policajac zadržavao automobile da ne prolaze. Sve je bila ideja Pola Makartnija. 
 
Za omot 11. studijskog albuma "Bitlsa", objavljenog 26. septembra 1969. izabrana je peta fotografija. Na njoj liverpulske čupavce "predvodi" Lenon u belom odelu, Star je u crnom odelu, Makartni je bos, u raskoraku i sa cigaretom, dok je Harison nosio džins. U pozadini je parkirana bela "buba", sa koje su, po izlasku albuma, fanovi non-stop krali tablice.
 
Čitaoci "Roling stoun" magazina su 2009. proglasili "Ebi roud" za najbolji album "Bitlsa". To je jedino originalno izdanje grupe, gde nije napisano ime benda, niti naziv albuma. Ispostaviće se da će to biti poslednji album koji su "Bitlsi" zajedno snimili.
 
Tim povodom, na godišnjicu, se u Londonu, na Ebi roudu, okupilo nekoliko hiljada obožavalaca "Bitlsa", koji su želeli da pređu preko čuvenog pešačkog prelaza na 50. godišnjicu otkako je kultna fotografija snimljena. Njima su se pridružili i demonstranti "antibregzita", koji su nosili transparente sa ispisanim nazivima pesama "Bitlsa" - "All together now" ("Sada svi zajedno"), "With love from me to EU" ("S ljubavlju, od mene EU") "All EU need is love" ("Sve što treba EU je ljubav").
Večernje novosti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: