POMAGAJTE, MI SMO NAJUGROŽENIJI: Apel Inicijative za život domaće muzičke scene u doba pandemije virusa korona

Zabava - Nedelja 31.01.2021 - 13:53

Povodom najava da stiže novi paket pomoći privredi u Srbiji, Inicijativa za život domaće muzičke scene traži od nadležnih organa da on, kako se navodi, bude usmeren ka najugroženijim privrednima granama, a ne da se "novac bespotrebno troši i na one sektore koji nisu ugroženi, poput trgovinskih lanaca ili farmaceutske industrije".

Pad prihoda od gotovo 100 odsto Pad prihoda od gotovo 100 odsto
Oni ističu da se, među ugroženim delatnostima ubedljivo izdvaja muzička i manifestaciona privreda, sa apsolutnim padom prihoda od gotovo 100 odsto. Napominju da je ova privredna grana postala zabranjena delatnost, i da je desetinama hiljada ljudi u našoj zemlji ukinuto pravo na rad, prenose "Novosti".
 
- Pozdravljamo novi paket pomoći privredi, on je važan za put oporavka naše države, ali tražimo da, po uzoru na većinu drugih evropskih i svetskih zemalja, on bude usmeren najugroženijim privrednim akterima, odnosno onima koji imaju pad prihoda od najmanje 50 odsto u prethodnoj godini. Krajnje je vreme da i naša država, poput većine drugih, prepozna značaj muzičke industrije i ne dozvoli njeno potpuno gašenje - pominje se u saopštenju.
 
Muzičari su, kako se naglašava, uvek bili među prvima kada je u pitanju prikupljanje pomoći, pa je krajnje vreme da i naša država, poput većine drugih, prepozna značaj ove industrije. Ističe se da se ovde ne radi o velikim zvezdama, već prvenstveno o "svim onim nevidljivim ljudima iza scene koji su neophodni da bi se manifestacija desila". To su "hiljade zaposlenih u koncertnim kompanijama, rental i tiketing agencijama i drugim subjektima".
 
- Nemačka, Velika Britanija i Holandija uputile su milijarde evra i funti za oporavak svojih lokalnih muzičkih scena, Francuska, Austrija, Poljska, Norveška i Švedska stotine miliona, dok su i države regiona odvojile značajna sredstva - dodaje se u proglasu.
 
Inicijativu su, između ostalih, podržali "Egzit", "Bir fest", "Arsenal fest", "Kombank dvorana", kao i mnoga udruženja i istaknuti pojedinci iz sveta muzičke industrije.
Večernje novosti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: