Pošao u šumu da bere pečurke sa 8,83 promila alkohola u krvi

Zabava - Utorak 25.09.2018 - 08:55

Lekare je ovog vikenda zaprepastio slučaj 41-godišnjeg Čeha koji je slomio nogu berući pečurke po šumi u regionu Ostrave na istoku zemlje, pošto su analize pokazale da nije samo malo pripit, kako je izgledao, već da u krvi ima čak 8,83 promila alkohola

Priznao da je popio flašu i po piva FOTO: Depositphotos Priznao da je popio flašu i po piva FOTO: Depositphotos
Lekare je ovog vikenda zaprepastio slučaj 41-godišnjeg Čeha koji je slomio nogu berući pečurke po šumi u regionu Ostrave na istoku zemlje, pošto su analize pokazale da nije samo malo pripit, kako je izgledao, već da u krvi ima čak 8,83 promila alkohola što je novi neslavni češki rekord.
 
"Muškarac je prvo priznao da je popio flašu i po piva. Zbog predstojeće operacije smo pravili analizu krvi na prisustvo etanola i pokazalo se da je imao čak 8,83 promila alkohola u krvi", kazao je za današnje Pravo lekar iz bolnice u Krnovu Jirži Stošek.
 
I ortoped Stošek i primarijus Internog odeljenje bolnice na kome je muškarac završio dok se ne otrezni kako bi mogli da ga operišu, Nadežda Mičudova, tokom svoje prakse nisu naišli na pacijenta tako pijanog a da se to na njemu tako malo primećuje.
 
"Koračao je, orijentisao se. Klinički je izgledao maksimalno na tri promila alkohola u krvi. Rekao nam je da je pio sa drugovima u petak uveče a u subotu ujutru kada je krenuo u šumu da bere pečurke doručkovao je dva piva. Prvo jelo, parče hleba sa mesom, uz pivo, pojeo je tek pošto se povredio, pred prevoz u bolnicu", kazala je Mičudova.
 
Čeh iz Krnova sa 8,83 promila alkohola u krvi oborio je ovog vikenda neslavni nacionalni rekord koji je držao jedan traktorista koga je češka saobraćajna policija zaustavila za volanom cisterne sa stajnjakom da bi alkomat pokazao čitavih osam promila alkohola u krvi.
 
"Svetski rekord drži Poljak Andžej V. kome je nakon proslave sa prijateljima izmereno 12,8 promila, a među ženama Francuskinja kojoj su posle saobraćajne nesreće izmerili 11 promila alkohola u krvi", rekao je portparol bolnice Jirži Krušila.
Večernje novosti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
 //