Posle 30 godina Kopola odlučio da napravi novu verziju sage o porodici Korleone

Zabava - Petak 20.11.2020 - 13:33

Prema najavama, novi „Kum 3“ koji će se pojaviti u bioskopima početkom decembra, predstavlja pravu verziju kraja sage o porodici Korleone kako su je zamislili Frensis Ford Kopola i Mario Puzo.

Posle 30 godina ćemo videti kako su autori stvarno zamislili kraj sage o porodici Korleone Posle 30 godina ćemo videti kako su autori stvarno zamislili kraj sage o porodici Korleone
Objavljen je prvi trejler za predstojeću restauriranu verziju Kuma 3 Frensisa Forda Kopole, najavljenu još u septembru, koja navodno treba da bude „prava verzija“ filma iz 1990. godine kako ju je zamislio autor Mario Puzo.
 
Premontirana verzija koja nosi naziv Mario Puzo, Kum, epilog: Smrt Majkla Korleonea, trebalo bi da bude „prikladniji zaključak“ trilogije Kum, a Kopola naglašava da je naslov u stvari priznanje Mariovoj i njegovoj prvobitnoj nameri naziva filma Kum 3.
 
„Za kraj ove verzije filma sam napravio novi početak i kraj i premontirao neke scene, kadrove i muzičku podlogu. Sa ovim promenama i restauriranim snimcima i zvukom, za mene je ovo mnogo bolji zaključak Kuma i Kuma: Drugi deo“, najavljuje reditelj.
 
Kopola je inače, 2008. godine restaurirao Kuma i Kuma: Drugi deo, a nedavno je objavio i „fajnal kat“ verziju Apokalipse sada.
 
Nova verzija filma Kum 3 pojaviće se u bioskopima 5. decembra, a već 8. će izaći na blu-reju i biti dostupan na digitalnim platformama.
 
Prošle godine, Kopola je izjavio kako mu je „neprijatno“ što je premijer Velike Britanije Boris Džonson rekao da je za njega Kum najbolji film svih vremena.
 
„Loše se osećam što scene iz gangsterskog filma mogu da nadahnu bilo koju aktivnost u stvarnom svetu ili da pruže ohrabrenje nekome ko će, kako vidim, moje voljeno Ujedinjeno Kraljevstvo da dovede do propasti“, kaže Kopola.
 
„Volim Ujedinjeno Kraljevstvo i njegove brojne doprinose čovečanstvu, počev od našeg prelepog jezika i Njutnove fizike do penicilina, ali užasavam se činjenice da je nekome uopšte moglo da padne na pamet da Britanija napusti Evropsku uniju“, dodaje slavni reditelj.
 

RTS, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: