PRAVA ISTINA Ovo su istorijske ličnosti iz "Senki nad Balkanom": Stvarnost je još jezivija

Zabava - Četvrtak 02.01.2020 - 12:42

Druga sezona serije "Senke nad Balkanom" probudila je interesovanje za istorijske ličnosti koje su upletene u radnju popularne serije.

Mnoge istorijske ličnosti upletene u radnju TV serijeFOTO: Screenshot Mnoge istorijske ličnosti upletene u radnju TV serijeFOTO: Screenshot
Srpske serije su u protekloj 2019. godini i te kako držale našu pažnju prikovanu za tv ekrane, a jedna od njih je i druga sezona serije "Senke nad Balkanom".
 
Emitovanjem druge sezone se probudilo i interesovanje za istorijske ličnosti koje su upletene u radnju popularne serije.
 
Mariju Oršić u seriji glumi Leona Paraminski.
 
Imala je ključnu ulogu u Hitlerovom životu, formiranju Trećeg rajha u preobraćaja svastike u simbol zla.
 
Đorđa Karađorđevića igra Žarko Laušević.
 
Bio je prvi sin kralja Petra i stariji brat kralja Aleksandra, poznat po "naprasnoj naravi i nekontrolisanim izlivima besa."
 
Mustafu Golubića u seriji tumači Goran Bogdan.
 
Bio je sovjetski obaveštajac, Staljinov veliki prijatelj, ljubavnik Grete Garbo, "jugoslovenski Džejms Bond" i Titov ljuti suparnik.
 
Lik Vesne Trivalić rađen je po liku heroine Milunke Savić. Za mnoge je Milunka bila srpska Jovanka Orleanka, najodlikovanija žena u istoriji ratovanja.
 
Petra Živkovića u seriji igra Nebojša Dugalić.
 
Kolale su glasine da je bio gej, kao i da je baš on otvorio kapiju zaverenicima da ubiju kralja Aleksandra.
 
Arčibalda Rajsa u seriji igra Nikola Ristanovski.
 
Bio je švajcarski forenzičar, publicista, doktor hemije i profesor na Univerzitetu u Lozani.
 
Antea Pavelića u seriji tumači Bojan Navojec.
 
Brutalan režim koji je predvodio Pavelić bio je odgovoran za genocide progona Srba, Jevreja i Roma, a organizovao je i ubistvo kralja Aleksandra u Marseju.
 
Mladog Tita u seriji igra Miloš Biković. Čovek čiji je identitet obavijen tajnama u seriji je prikazan iz perioda pre nego što je postao poznat široj javnosti.
Alo, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: