Preminula Beti Dejvis, kraljica fanka

Zabava - Petak 11.02.2022 - 14:40

Pevačica fanka Beti Dejvis preminula je u 78. godini života. Beti je bila supruga džez trubača Majlsa Dejvisa, modna ikona i autorka, a iza sebe je ostavila bogatu raznorodnu karijeru. Tužnu vest o njenoj smrti potvrdila je njena prijateljica Danijel Mađio.

FOTO: Profimedia FOTO: Profimedia
"S velikom tugom javljam vest o smrti Beti Dejvis, multitalentovane muzičke influenserke i pionirske rok zvezde, pevačice, autorke i modne ikone. Više od svega Beti je bila prijateljica, tetka, nećaka i voljena članica svoje zajednice u Pensilvaniji, kao i svetske zajednice prijatelja i obožavatelja", napisala je u izjavi njena dugogodišnja prijateljica Koni Portis.
 
Uzrok smrti legendarne pevačice još uvek nije poznat, a njen životni put nije bio nimalo lak. 
 
 Muzičarka je rođena kao Beti Mabri 1945., a odrasla je u Daramu u Severnoj Karolini, a kasnije se preselila u Pitsburg. Sa samo 16 godina doselila se u Njujork, gde je studirala. Jako se brzo snašla u užurbanom gradu i povezala se sa scenom modernih klubova poput 'Celler' u kojem je radila kao di-džej.
 
Takođe je radila kao i model i krasila je naslovnice Seventeena, Ebonya i Glamoura. 1968. godine započela je vezu sa Majlsom Dejvisom koji joj je uprkos nezainteresovanosti diskografskih kuća i dalje pomagao i verovao u njenu muziku.
 
Nakon što je par prekinuo vezu,1971. preselila se u London kako bi nastavila svoju karijeru modela. Međutim, posle nekoliko snimanja vratila se u Pitsburg, gde je do kraja života živela daleko od očiju javnosti.
 
OK Radio, agencije

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: