Preminula Milena Dravić

Zabava - Nedelja 14.10.2018 - 09:24

Glumica Milena Dravić preminula je noćas posle teške bolesti u 79. godini u Beogradu

Odlazak legendarne glumice FOTO: Youtube printscreen Odlazak legendarne glumice FOTO: Youtube printscreen
Milena Dravić, jedna od najpoznatijih srpskih i jugoslovenskih glumica, rođena je 5. oktobra 1940. u Beogradu.
 
Pohađala je osnovnu školu "Janko Veselinović" u Dušanovoj ulici, a potom upisala Prvu mušku gimnaziju. Glumila je u više od sto filmskih ostvarenja. Popularnost joj je donela saradnja sa Ljubišom Samardžićem.
 
Najpoznatije uloge ostvarila je u filmovima "Prekobrojna", "Jutro", "Kozara", "Bitka na Neretvi", "Ljubavni život Budimira Trajkovića", "Rad na određeno vreme", "Moj tata na određeno vreme", "Sekula se opet ženi", "Nije lako sa muškarcima" i "Zona Zamfirova".
 
Poznata je i kao učiteljica iz kultne serije "Priče iz Nepričave", Vera iz "Policajca sa Petlovog brda", zatim kao Vukosava Petrović i Spomenka iz TV–komedija "Pozorište u kući" i "Lud, zbunjen, normalan". Sa svojim trećim suprugom i kolegom Draganom Nikolićem je od 1972. do 1974. vodila popularni šou program ''Obraz uz obraz''.
 
Večernje novosti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: