Preminula Roni Spektor, "loša devojka rokenrola"

Zabava - Četvrtak 13.01.2022 - 13:05

Pevačica ženskog sastava „The Ronettes“ iz 1960-ih Roni Spektor (Ronnie Spector) preminula je 79. godini.

Roni Spektor, zvezda benda The Ronettes FOTO: Getty Images Roni Spektor, zvezda benda The Ronettes FOTO: Getty Images
Njena porodica je saopštila da je Roni Spektor umrla „posle kratke borbe sa rakom“.
 
- Naš voljeni zemaljski anđeo, Roni, mirno je napustila ovaj svet posle kratke borbe sa rakom. Bila je sa porodicom i u naručju svog muža, Džonatana. Roni je živela svoj život sa sjajom u očima, uvrnutim smislom  za humor i osmehom na licu. Bila je ispunjena ljubavlju i zahvalnošću. Njen radosni zvuk, razigrana priroda i magično prisustvo živeće u svima koji su je poznavali, čuli ili videli. Umesto cveća, Roni je tražila da se donacije daju vašem lokalnom skloništu za žene ili Američkom fondu indijanskog koledža. Proslava života Roni i muzike biće najavljena uskoro. Porodica sa poštovanjem traži privatnost u ovom trenutku - navodi se u saopštenju u celosti.
 
Roni Spektor je rođena kao Veronika Ivet Benet u španskom Harlemu 10. avgusta 1943. godine.Kada je imala samo 14, formirala je grupu Darling Sisters, poznatu kasnije kao The Ronettes, zajedno sa svojom starijom sestrom Estel Benet i rođakom Nedrom Tali.
 
Glasovima, frizurama i slobodnijom upotrebom šminke, multietnička ženska grupa je privukla pažnju muzičkih producenta nastupima u njujorškim klubovima.
 
Pevačica se 1968. godine udala za Fila Spektora, slavnog i kontroverznog muzičkog producenta.
 
Bili su u braku šest godina i pre razvoda su usvojili troje dece.
 
Imidž „loših devojaka" prokrčio je put ženskim muzičkim umetnicima.
 
„Nismo se plašile da budemo zgodne. To je bio naš trik", napisala je Roni Spektor u memoarima 2004.
 
Pet od 12 njihovih pesama dospelo je na američke Bilbord muzičke liste.
 
Pesma Be My Baby korišćena je u uvodnoj sekvenci filmova Prljavi ples (Dirty Dancing) i Paklene ulice (Mean Streets) Martina Skorsezea iz 1973. godine.
 
Čuvena liverpulska četvorka - Bitlsi - pozvali su grupu Ronets da im se pridruži na njihovoj američkoj turneji 1966. godine.
 
Grupa Ronets je uvrštena u Rokenrol kuću slavnih 2007.
 

OK Radio, agencije

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: