Preminuo Bruno Ganc, najpoznatiji Hitler svetske kinematografije

Zabava - Subota 16.02.2019 - 13:47

Švajcarski glumac, Bruno Ganc, najpoznatiji široj publici po ulozi Adolfa Hitlera iz filma „Hitler, poslednji dani“, preminuo je u petak u svojoj kući u Cirihu.

Iz filma „Hitler, poslednji dani“ FOTO: Printscreen Iz filma „Hitler, poslednji dani“ FOTO: Printscreen
Ganc je bio dobro poznat filmski i pozorišni glumac na nemačkom govornom području, a međunarodnu slavu je stekao sedamdesetih godina 20. veka ulogama u filmovima Vernera Hercoga i Vima Vendersa. Zapažene uloge ostvario je i u filmovima na engleskom jeziku, posebno u filmu Čitač i Mandžurijski kandidat.
 
Publika ga, međutim, najviše pamti po maestralnoj ulozi Adolfa Hitlera u filmu Hitler, poslednji dani. Jedna od scena iz tog filma koja prikazuje razjarenog Hitlera, postala je popularni „mem“ na društvenim mrežama širom sveta i predmet mnogobrojnih parodija na Jutjubu.
 
Inače film, o Hitlerovim poslednjim danima u berlinskom bunkeru, zaradio je 92 miliona dolara na blagajnama širom sveta.
 
U vreme smrti Ganc je bio nosilac i najznačajnijeg glumačkog priznanja za umetnike sa nemačkog govornog područja, "Iffland-Ring"-a. Prsten se prenosi sa jednog na drugog nosioca, no ne zna se kome je Bruno Ganc nameravao da prenese ovo odličje.
 

RTS, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: