Preminuo glumac Džejms Kan, napoznatiji po ulozi u filmu „Kum“

Zabava - Petak 08.07.2022 - 10:31

Američki glumac Džejms Kan, najpoznatiji po ulozi u dva nastavka filma „Kum“ Frensisa Forda Kopole, preminuo je u 83. godini, saopštila je njegova porodica na Tviteru.

Foto:celebrity.land Foto:celebrity.land
„Sa ogromnom tugom vas obaveštavamo da je Džimi preminuo 6. jula uveče. Porodica ceni izlive ljubavi i iskreno saučešće i traži da nastavite da poštujete njenu privatnost tokom ovog teškog perioda“, navodi se u objavi na Tviteru.
 
Nije naveden uzrok smrti glumca.
 
Kan je možda najpoznatiji po ulozi Sonija Korleonea u klasiku iz 1972. Kum, koji mu je doneo nominaciju za Oskara za najbolju sporednu ulogu i Zlatni globus za najboljeg sporednog glumca. Glumio je i u nastavku „Kuma“ iz 1974. godine.
 
Višedecenijsku karijeru je započeo 1960-ih godina, ulogama u filmovima Hauarda Hoka „Eldorado“ i „Crvena linija 7000“. Uloga fudbalera koji umire u televizijskom filmu „Brajanova pesma“ iz 1971. godine donela mu je nominaciju za Emi.
 
Prvu nagradu je dobio za ulogu u filmu „Kišni ljudi“ iz 1969. godine Frensisa Forda Kopole.
 
 
OK Radio, agencije

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: