Preminuo Peter Green, osnivač sastava Fleetwood Mac

Zabava - Nedelja 26.07.2020 - 13:58

Suosnivač Fleetwood Maca, Peter Green umro je u 73. godini, javlja Mirror. Vest su potvrdili njegovi advokati.

Bend se izvorno zvao Peter Green’s Fleetwood Mac FOTO: Mark Lennihan Bend se izvorno zvao Peter Green’s Fleetwood Mac FOTO: Mark Lennihan
“S velikom tugom, porodica Petera Greena je ovaj vikend objavila njegovu smrt”, rečeno je u izjavi. Dodato je da je Peter umro mirno u snu.
 
Muzičar je rođen u Londonu, a osnovao je Fleetwood Mac 1967. godine, bend koji je smatran jednim od najboljih i najuspješnijih rock sastava svih vremena. Green je napustio Fleetwood Mac nakon poslednjeg nastupa 1970. dok se borio s poteškoćama u mentalnom zdravlju. Na kraju mu je dijagnostifikovana šizofrenija i proveo je vreme po bolnicama na kojima je prolazio elektrokonvulzivne terapije, odnosno elektrošokove, sredinom 70-ih.
 
Green je bio među osam članova benda – zajedno s Fleetwoodom, Stevie Nicks, Lindsey Buckingham, Johnom McViejem, Christine McVie, Dannyjem Kirwanom i Jeremyjem Spencerom – koji su 1998. godine uvedeni u Rock & Roll Hall of Fame.
 
Bend se izvorno zvao Peter Green’s Fleetwood Mac s Jeremyjem Spencerom. Legendarni muzičar napisao je popularne pesme Fleetwood Maca,”Black Magic Woman” i “Albatross“.
 
Časopis Rolling Stone prošle godine postavio je Petera na 58. mesto od 100 najboljih gitarista svih vremena.
 
Peter Green bio je u braku s Jane Samuels, no tek jednu godinu 1978, tokom koje su dobili ćerku Rosebud Samuels-Greenbaum.
 

Balkan rock, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: