Preminuo Vlasta Velisavljević

Zabava - Sreda 24.03.2021 - 13:02

Glumac, Vlasta Velisavljević(94), hospitalizovan je pre nekoliko dana zbog usled simptoma koronavirusa. Glumac se hrabro borio sa opakim virusom, a kako je potvrdila supruga Nada, on je izgubio bitku.

Na sceni proveo više od 70 godina FOTO: Screenshot/RTS Na sceni proveo više od 70 godina FOTO: Screenshot/RTS
Čuveni glumac je prošle nedelje hospitalizovan zbog koronavirusa, a njegova supruga je tada izjavila da je na intenzivnoj nezi.
 
"To se desilo onako iznenada, stalno je proveravao zdravlje. Cele prošle godine nismo izlazili, sve su nam donosili do vrata. Sada je izlazio malo oko registracije kola, i mislim da se tada zarazio. Ipak ima nade, dobri lekari brinu o njemu", dodala je.
 
Velisavljević je prošlog leta napunio 94 godine, postavši time najstariji aktivni srpski glumac.
 
"Čuvao sam se i još se čuvam. Gadno je kada imate neki problem druge vrste što se tiče zdravlja, pa onda zbog korone druge delatnosti u medicini ne rade ili sa smanjenim kapacitetom. Sve je donekle zatvoreno. Sada ne možemo da se kontrolišemo kao ranije. Ili možemo manje. Kao i ostali svet, tako se čuvam i ja. Svet se bori i ja zajedno sa svetom", rekao je nedavno glumac povodom teške situacije u celom svetu zbog pandemije koronavirusa.
 
Vlastimir Vlasta Velisavljević jugoslovenski je i srpski pozorišni, televizijski i filmski glumac koji je na sceni proveo više od 70 godina, ostvarivši se u više od 350 uloga.
 
Oženjen je Nadom Velisavljević, a iz braka sa bivšom suprugom Božicom ima ćerku Dubravku. Glumom je počeo da se bavi već kada je imao 12 godina, 1938. godine i to u Narodnom pozorištu na sceni Manježa, gde je tada bilo Roda pozorište koje je vodila Gita Predić.
 
Velisavljević je osim Jugoslovenskog dramskog pozorišta igrao i u BDP-u, Ateljeu 212, Pozorištu na Terazijama, Zvezdara teatru i drugima. Ipak, u Beogradu je često, zbog svoje prošlosti, glumio sporedne uloge. U ostalim gradovima to nije bilo tako. Ipak, on tvrdi da nema velikih i malih uloga, samo velikih i malih glumaca. Igrao je u predstavama "Hamlet", "Uobraženi bolesnik", "Sumnjivo lice", "Ne šetaj se gola", "Hitler i Hitler" i drugima. Jedina uloga koju je odbio bila je ona u predstavi "Balkanski špijun" jer tvrdi da je licemerno da se komunizam sada predstavlja u tako lošem svetlu.
 
Za svoji rad dobio je brojna priznanja, a poslednje, i njemu najdraže, jeste to što je proglašen doživotnim počasnim članom Jugoslovenskog dramskog pozorišta (JDP). Pripadnik je prve generacije studenata glume u Beogradu. Sarađivao je sa brojnim pozorišnim, televizijskim i filmskim rediteljima, a njegove replike prepričavaju se među svim generacijama.
 
Mlađi su ga zapamtili po ulozi babe Nate u filmu "Mala noćna muzika", a ljubitelji pozorišta po tome što je više od 1.600 puta sa kolegama na sceni JDP-a igrao predstavu "Buba u uhu", navodi se na portalu biografija.org.
B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: