Prodata gitara Kurta Kobejna: Dostigla cenu od 6 miliona dolara

Zabava - Ponedeljak 22.06.2020 - 14:07

Akustična gitara koju je frontmen Nirvane Kurt Kobejn svirao na nezaboravnom koncertu iz serije "MTV Unplugged", prodata je na aukciji za 6.010.000 dolara

Najskuplja gitara na svetu: Kurt na MTV Unplugged FOTO: Getty Images Najskuplja gitara na svetu: Kurt na MTV Unplugged FOTO: Getty Images
Gitara Martin D-18E iz 1959. godine prodata je u sklopu dvodnevne aukcije "Music Icons" održane u petak i subotu, a Kobejn ju je svirao na snimanju uživo za potrebe MTV-ja u novembru 1993. godine, pet meeseci pre smrti.
 
Na aukciji je ponuđena i pohabana crna kutija sa ljubičastom postavom. Tu se nalazi i pregrada, kao i kožna vrećica u kojoj je lider Nirvane navodno držao heroin.
 
Na prodaji su se našle i druge memorabilije i instrumenti Nirvane, uključujući Fender Strat koji je Kobejn koristio tokom turneje "In Utero" 1994. godine, kao i siva košulja koju je nosio u video-snimku "Heart-Shaped Box".
 
Unplugged nastup Nirvane ostaje jedan od najpoznatijih nastupa sastava, dok je istoimeni album nadaleko cenjen.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: