Protest radnica u bordelima: "Seksualni rad ne sme da ode u ilegalu zbog korone"

Zabava - Nedelja 12.07.2020 - 13:47

Hamburg -- Bordeli u celoj Nemačkoj zatvoreni su skoro već četiri meseca zbog pandemije.

Bordeli u Nemačkoj zatvoreni su skoro već četiri meseca Bordeli u Nemačkoj zatvoreni su skoro već četiri meseca
Radnice u prostituciji i vlasnice i vlasnici bordela više nemaju razumevanja za ovu meru te su održali protest.
 
Život konačno mora da se vrati u bordele – sa tim zahtevom su u subotu uveče stotine radnica u prostituciji i vlasnika bordela izašli na protest u četvrt crvenih fenjera u Hamburgu. Na nekima od transparenata je pisalo: "Mi smo profesionalci za higijenu" i "Seksualni rad ne sme da ode u ilegalu zbog korone".
 
"Odlično je što se mladi ljudi politički angažuju za ovu stvar", rekla je za DW Johana Veber iz strukovnog udruženja erotskih i seksualnih usluga. Prema njenim rečima, dugo su imali razumevanja, ali ga više nemaju – pogotovo jer je u susednim zemljama ponovo omogućen rad bordela.
 
"U Švajcarskoj je prostitucija već četiri nedelje ponovo dozvoljena i nije bilo slučajeva korone u vezi sa posetama bordelu", naglašava Veber. U Holandiji stvari ponovo funkcionišu od početka jula. U Austriji takođe, doduše uz obavezno nošenje maske.
 
Nerazumevanje vlada i jer su, kako kažu, dozvoljene druge usluge koje zahtevaju telesnu blizinu, poput masaže, poseta sauna ili tetoviranja.
 
U Nemačkoj ima 33.000 registrovanih seksualnih radnica. Ipak, veruje se da je i dalje mnogo više ilegalne prostitucije pa se procenjuje da se ukupno oko 400.000 žena bavi ovim poslom. Većina potiče iz istočne Evrope, mnoge su žrtve trgovine robljem.
B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: