„Ramštajn“ ponovo šokira: Logoraši sa omčama oko vrata (VIDEO)

Zabava - Petak 29.03.2019 - 12:54

Članovi benda „Ramštajn“ na meti su kritika zbog spota za novu pesmu "Deutschland", u kojem su, između ostalog, obučeni kao logoraši u Drugom svetskom ratu.

Od ljubavi do mržnje prema svom germanskom identitetu FOTO: Screenshot Od ljubavi do mržnje prema svom germanskom identitetu FOTO: Screenshot
U devetominutnom video-snimku ekipa „Ramštajna“ se može videti u raznim ulogama, kojima su predstavljeni drugačiji periodi nemačke istorije, od rimsko-germanskih sukoba do Vajmarske Republike, Trećeg rajha i Istočne Nemačke.
 
Tokom čitave pesme, grupa peva o komplikovanom odnosu ljubavi i mržnje prema svom germanskom identitetu.
 
U spornom delu spota članovi benda obučeni su kao logoraši sa omčama oko vrata, a jedan od članova ima i oznaku žute Davidove zvezde.
 
Jevrejske grupe i političari osudili su spot, rekavši da je grupa preterala u korišćenju u instrumentalizaciji Holokausta.
 
„Ko god koristi Holokaust u marketinške svrhe ponaša se na nemoralan način“, rekao je Jozef Šuster, čelnik Centralnog saveta Jevreja u Nemačkoj.
 

RTS, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: