Raspalo se Prljavo kazalište, kumovi Fileš i Houra više ne razgovaraju

Zabava - Subota 07.05.2022 - 00:56

Bend Prljavo kazalište raspao se posle više od 40 godina posotojanja, a njegovi osnivači Tihomir Fileš i Jasenko Houra više i ne razgovaraju.

FOTO: rom@nski, Wikipedia FOTO: rom@nski, Wikipedia

Bend je davne 1979. godine objavio svoj prvi album upravo pod nazivom Prljavo kazalište, a osnivali Tihomir Fileš i Jasenko Houra danas više ne razgovaraju, već se bore oko toga ko može da koristi žig i ime benda, objavio je Jutarnji list.

Iako je bilo jasno da zajedno neće nastaviti raditi, Houra je, kako je za Jutarnji rekao Fileš, dogovorio nastup Prljavog kazališta n aostrvu Krk za 24. jun.

U najavi koncerta nije navedeno ko će pevati a ko svirati, ali Fileš, koji je vlasnik žiga i imena benda, poručuje da se taj događaj ne sme nazvati „koncertom Prljavog kazališta“, ako muzičari i turistička organizacija opštine Vrbnik ne žele da rizikuju da dobiju tužbu.

"Bend naravno može nastupiti pod nekim drugim imenom. Nije problem. Ali, pod imenom Prljavo kazalište - ne", rekao je Fileš za Jutarnji list.

On kaže da je tačno da je Houra samoinicijativno i bez znanja ostatka benda, krenuo s dvojicom muzičara da radi samostalno.

"Čak nas je u početku u novinama zavarao tvrdeći kako radi vlastiti mjuzikl, da bismo kasnije saznali da ipak priprema ploču pod imenom Prljavog kazališta. Kako je žig mog navedenog patenta Prljavo Kazalište registrovan u DZZIV Hrvatske, a i EU, to me je, blago rečeno, neprijatno iznenadilo", rekao je Fileš za zagrebački dnevnik.

Bend Prljavo kazalište je poslednji nastup imao pre dve godine, kada su koncertom proslavili 40. godišnjicu od osnivanja grupe.

OK Radio, mediji

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: