Revijalni evrovizijski šou iz Holandije: Marija i "Harikejn" šalju poruke podrške svetu

Zabava - Subota 16.05.2020 - 12:27

U programu koji će prenositi 45 zemalja imaćemo priliku da se upoznamo sa pesmama i izvođačima koje bismo slušali u takmičenju

Program će prenositi 45 zemalja Program će prenositi 45 zemalja
Večeras (21.00, RTS 1), u vreme kada je predviđeno finale 65. "Evrosonga" u Roterdamu, iz holandskog grada Hilvesruma će u direktnom prenosu biti emitovan dvočasovni specijal Eurovision: Europe shine a light. U revijalnom programu koji će prenositi 45 zemalja, imaćemo priliku da se upoznamo sa pesmama i izvođačima koje bismo slušali u takmičenju otkazanom zbog pandemije virusa korona, ali i da se podsetimo velikih evrovizijskih hitova.
 
Domaćini će biti holandski voditelji Šantal Jensen, Edsilija Rombli i Jan Smit, a posebna uključenja imaće i britanski evrovizijski komentator Grejem Norton i jutjuberka Niki Tutorijals.
 
Članice grupe "Harikejn" koja je trebalo da predstavlja Srbiju u Roterdamu posle pobede na "Beoviziji" sa pesmom "Asta la vista", poslaće poruku evrovizijskim fanovima širom sveta, a u programu će, na poseban način, učestvovati i Marija Šerifović. Pobednica "Evrosonga" 2007. je na poziv Evropske radiodifuzne unije snimila spot za pesmu "Molitva" na pustim ulicama Beograda, koji će večeras biti premijerno prikazan.
 
Nastupiće i Šveđanin Mons Zelmerlev, koji je trijumfovao 2015. godine, a Izraelka Neta Barzijaj (2018) i prošlogodišnji pobednik Dankan Lorens predstaviće nove pesme. Gali Atari iz Izraela otpevaće, zajedno sa učesnicima dečjeg "Evrosonga", veliki hit "Aleluja", pobedničku pesmu davne 1979, a podsetićemo se i numere Ein bisschen frieden, koja je Nemačkoj donela prvi evrovizijski trijumf 1982. Posebno upečatljivo će biti kada trostruki pobednik "Pesme Evrovizije" Džoni Logan sa horom evrovizijskih obožavalaca bude izveo numeru What's another year. Svi učesnici takmičari otpevaće zajedno iz svojih domova pobedničku pesmu 1997, grupe "Ketrin end d vejvs", koja je inspirisala naziv ovog specijala, Love shine a light. Veče će upotpuniti i Roterdamska filharmonija, sa svojim potpurijem evrovizijskih hitova.
 
U Hilversumu je 1958. održana treća "Pesma Evrovizije", i tada se prvi put desilo da je domaćin zemlja koja je pobedila prethodne godine. Na 65. "Evrosongu" trebalo je da učestvuje 41 država.
 
SRBIJA BI BILA MEĐU FAVORITIMA
 
NA "Jutjub" kanalu "Evrosonga" predstavljene su pesme zemalja koje je trebalo da učestvuju na ovogodišnjem takmičenju. Numera "Asta la vista" grupe "Harikejn" puštena prekjuče, sudeći po komentarima, dopala se evrovizijskoj publici. Po mnogima bi Sanja, Ksenija i Ivana bile čak i favoriti za prvo mesto. Naravno, među onima koji su komentarisali ima dosta naših ljudi, ali, pesma "Harikejna" se dopala i mnogim strancima koji su ispisali komentare poput "Dvanaest poena iz Velike Britanije ide Srbiji", "Ovu pesmu sam video u finalu"...

 

Večernje novosti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: