Rijana: Ovo su idioti koji vode Ameriku!

Zabava - Petak 17.05.2019 - 13:26

Pevačica ne podnosi kršenje ljudskih prava!

Isprozivala državnike koji su doneli zakon o zabrani abortusa FOTO: Getty Images Isprozivala državnike koji su doneli zakon o zabrani abortusa FOTO: Getty Images
Guvernerka američke države Alabame potpisala je zakon o abortusu, najstroži o tom pitanju u SAD kojim vršenje abortusa postaje krivično delo u skoro svim slučajevima.
 
„Za mnoge koji podržavaju ovaj predlog zakona, on je moćan testament dubokog uverenja ljudi u Alabami da je svaki život dragocen i da je svaki život sveti poklon od boga“, rekla je guvernerka Kay Ivey u saopštenju objavljenom sinoć.
 
Zakonodavci u jugoistočnoj američkoj saveznoj državi usvojili su zakonski predlog u utorak, čime su pokrenuli pravnu bitku o meri, koja je sada postala najstrožiji zakon o abortusu u SAD.
 
Pevačica Rihanna je iskoristila svoju platformu kako bi osudila ovaj zakon i državnike koji su ga juče odobrili.
 
“Dobro pogledajte! Ovu su idioti koji donose zakone o životima žena u Americi! Guvernerko Kay Ivey, stidi se!” , napisala je pevačica na instagramu objavivši fotografije državnika koji su zakon izglasali.
 
Novi zakon sprečava žene u Alabami da izvrše abortus nakon samo šest nedelja trudnoće. Prema mišljenju stručanaka, neke žene nisu u stanju da znaju jesu li zaista u drugom stanju u tom određenom periodu.
 
Vest o odobrenju ovog zakona podigla je mnoge javne ličnosti na noge, među kojima su i  Rihanna, Kacey Musgraves, Janelle Monae i Lady Gaga.

 

Tračara, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: