Rijana „prešišala“ Madonu i Bijonse – sada je najbogatija pevačica na svetu

Zabava - Četvrtak 06.06.2019 - 13:10

Iako Rijana već tri godine nije objavila studijski album, jasno je da joj se trud koji je uložila u brojne poslovne poduhvate u potpunosti isplatio.

Rijana pametno uložila novac FOTO: Getty Images Rijana pametno uložila novac FOTO: Getty Images
Iako Rijana već tri godine nije objavila studijski album, jasno je da joj se trud koji je uložila u brojne poslovne poduhvate u potpunosti isplatio.
 
Ona je proglašena za najbogatiju pevačicu na svetu u godišnjem izveštaju magazina Forbs.
 
Rijanina vrednost procenjena je na 600 miliona dolara, a najveći deo prihoda ubira od kozmetičke robne marke Fenti, koju je osnovala 2017. godine.
 
Interesantno je i to da je Rijana na Forbsovoj listi pretekla Madonu i Bijons.
 
Niko vam neće zameriti ako ste zaboravili kada je Rijana snimila poslednji album. Zove se Anti i izašao je 2016. godine.
 
Ipak, tridesetjednogodišnja pevačica je dosta vremena i novca uložila u kompanije koje se bave proizvodnjom donjeg veša, garderobe i kozmetike.
 
Kompaniju Fenti osnovala je u septembru 2017. godine i procenjuje se da su već posle nekoliko nedelja prihodili iznosili oko 100 miliona dolara.
 
Prošle godine Fenti je prihodovao 570 miliona dolara, navodi Forbs.
 
Stručnjaci kažu da je Rijana pametno uložila novac.
 
„Na svetskom nivou kozmetička industrija vredi oko 480 milijardi dolara. U Velikoj Britaniji ova industrija vredi 17 milijard dolara“, kaže Hana Simons iz kompanije Euromonitor Internešnal, koja se bavi istraživanjem tržišta.
 
Njen posao je praćenje industrije lepote i kozmetičkih proizvoda.
 
„Njen uspeh ne zasniva se samo na muzici, iako je zahvaljujući njoj došla na veliku scenu.
 
„Rijanine kompanije postale su važne na tržištu. Rijana je povezana sa svojim obožavaocima preko društvenih mreža i stalno ih obaveštava o novim proizvodima“, dodaje Simons.
 
 
Autentičnost
 
Rijana je uložila novac i u proizvodnju donjeg veša, a kruna njenog uspeha je sa saradnja sa slavnom francuskom modnom kompanijom Luj Viton (LVMH).
 
Simons smatra da je jedna od ključnih stvari to što se Rijana obraća raznovrsnoj publici.
 
„Mnogi koji kupuje njene proizvode, ne slušaju njenu muziku. Rijana je na velikoj sceni već 15 godina. A oni koji kupuju proizvode pripadaju i starosnoj grupi od 16 do 19 godina.
 
„Kod nje postoji taj inkluzivni motiv kod nje“.
 
Simons je istakla i da je Rijana pažljivo birala poslovne partnere.
 
 
Najbogatije pevačica u 2019.
 
Rijana – 600 miliona dolara
Madona – 570 miliona dolara
Selin Dion – 445 miliona dolara
Bijons – 400 miliona dolara
Danas, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: