Rijana zvanično milijarderka

Zabava - Četvrtak 05.08.2021 - 13:30

Zahvaljujući svojoj popularnosti i preduzetničkom duhu, pevačica sa Barbadosa ušla je u ekskluzivni klub ultrabogatih, a njen imetak se procenjuje na 1,7 milijardi dolara.

FOTO: Getty Images FOTO: Getty Images
Robin Fenti, mnogo poznatija kao Rijana, lansirala je kozmetičku kompaniju „Fenti bjuti“ 2017. godine. Umešnost u marketingu i preduzetništvu, kao i velika popularnost, doveli su velikog uspeha kompanije, a od nje napravili milijarderku.
 
Rijanino vogatstvo se sada procenjuje na 1,7 milijardi dolara, prema procenama Forbsa, što je čini najbogatijom pevačicom na svetu i drugom najbogatijom ženom iz sveta zabave, iza Opre Vinfri.
 
Najveći deo njenog bogatstva dolazi od „Fenti bjuti“, koja se nalazi 50 odsto u njenom vlasništvu. Za ostatak bogatstva zaslužna je njena kompanija za proizvodnju donjeg veša – „Savage x Fenty", kao i zarada od muzičke karijere.
 
Status megazvezde i ogromnog prisustva na društvenim mrežama (101 milion pratilaca na Instagramu i 102,5 miliona pratilaca na Tviteru), pomogao joj je umnogome da lansira proizvode svojih kompanija.
 
Ipak, nije samo njena popularnost zaslužna za uspeh, već i osećaj za posao. „Fenti bjuti“ je lansirala zajedno sa konglomeratom LVMH, koji vodi najbogatiji čovek na svetu Bernar Arno, sa ciljem inkluzivnosti.
 
Proizvodi te kompanije dolaze u velikom spektru boja i nude se u 50 nijansi, koje uključuju mnoge koje se teško nalaze, posebno tamnije nijanse za žene tamnije puti.
 
Sa velikom maloprodajnom mrežom „Sefora“, takođe u vlasništvu LVMH, proizvodi „Fenti bjutija“ zabeležili su veliki uspeh čim su se pojavili. Samo godinu dana nakon što je lansirana, kozmetička linija zaradila je 550 miliona dolara.
RTS, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: