ROK VATRA KOJA SE VODOM NE GASI: Bend “Garbidž” održao sjajan koncert u Beogradu

Zabava - Subota 29.06.2019 - 13:12

Bend “Garbidž”, koji je nizom hitova stekao svetsku slavu u drugoj polovini devedesetih godina prošlog veka, održao je sinoć, 13 godina posle nastupa na “Egzitu”, prvi beogradski koncert u karijeri

Oduševljenje u Beogradu FOTO: Promo Oduševljenje u Beogradu FOTO: Promo
Bend “Garbidž”, koji je nizom hitova stekao svetsku slavu u drugoj polovini devedesetih godina prošlog veka, održao je sinoć, 13 godina posle nastupa na “Egzitu”, prvi beogradski koncert u karijeri, i u jedinstvenom ambijentu, na bazenima “11. april”, pred više od 2.000 posetilaca, pokazao da, pre svega, vatra koju u sebi nosi pevačica Širli Menson, vodom ne može da se ugasi, ma koliko blizu bine ona bila.
 
Publiku koja se, dok je padao mrak, još okupljala, zagrevao je “Autopark”, predvođen, takođe, ženskim vokalom, Ognjenkom Lakićević. Beogradski alternativci pokazali su zbog čega opstaju već skoro dve decenije na sceni.
 
Kao i na dosadašnjim koncertima u sklopu aktuelne turneje, “Garbidž” su i sinoćnji nastup, uz euforičnu reakciju publike, otvorili hitom iz 2012. “Control”, da bi ubrzo erupcija oduševljenja nastala uz jednu od njihovih najpopularnijih pesama, “Stupid girl”. Odmah se jasno videlo – za Širli kao da ne postoji protok vremena. Ista je to energija, ista ona crvenokosa rok heriona iz devedesetih. Iskreno je, uz simpatično “dobro veče” i “hvala” na srpskom, iskazala oduševljenje atmosferom, podelivši sa fanovima sreću zbog privilegije da stalno upoznaje nove gradove i publiku poput beogradske. Bila je raspoložena, nasmejana, spontana, iznad svega iskrena pričajući između pesama.
 
Sjajnom utisku doprineo je i savršen zvuk. Jednostavno, odmah vam je jasno da je tu, pred vama, svetski bend sa moćnom produkcijom. A publika – ne,  nikako “Garbidž” ne “nose” na koncertima samo oni koji su “rasli” uz bend pre dvadesetak godina, naprotiv. 
 
Dok je, bukvalno, beton pod nogama podrhtavao uz “Cherry lips” posvećenu LGBT populaciji, “I think I’m paranoid”, “Only happy njhen it rains” i ostale hitove, ali i novije pesme, tekstove su od reči do reči znali i mnogi koji se nisu rodili kad su “Garbidž” nastajali.  Efektnih 100 minuta, uključujući i bis zaključno sa “Gronj up”, dugo će ostati u sećanju svima koji su sinoć uživali na obodu Bežanijske kose. 
Večernje novosti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: