Sarajevski ćevap bolji od sušija i enčilade

Zabava - Ponedeljak 15.04.2019 - 13:32

Među sto najboljih jela na svetu prema raznim kriterijumima portala „Tejst atlas“, bosanski ćevap našao se pri vrhu liste.

Deo liste sajta „Tejst atlas“ FOTO: Printscreen Deo liste sajta „Tejst atlas“ FOTO: Printscreen
Od mogućih pet zvezdica bosanski ćevap ocenjen je sa 4,2, preneo je sarajevski portal Dnevnik.
 
Titulu najboljeg jela osvojila je kripsi pata ili hrskava svinjska noga koja je popularno jelo na Filipinima. Italijanske lazanje bolonjeze, omiljeno jelo širom sveta, su na drugoj poziciji.
 
Treću poziciju zauzeo je karpačo, glavno brazilsko jelo, odnosno ovčetina ili govedina pečena na ražnju.
 
Potom slede japansko jelo hakata remen, filipinski ćećon i kare-kare, italijapska pica napolitana, italijanska testenina, tajlandska jela pad tai i tom jum, kineska pečena patka.
 
Jednu poziciju iza ćevapa je tradicionalno tajlandsko jelo tai kari, a zanimljivo je da su se ćevapi bolje pozicionirali od sušija i meksičke enčilade.
 
Sajt Tejst atlas (atlas ukusa) kreirao je i interaktivnu mapu sa stotinu najboljih jela na svetu na kojoj je moguće dobiti više informacija o svakom jelu, ali i oceniti ga.
RTS, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: