Selena Gomez ušla u ozbiljan rat sa Fejsbukom i Instagramom

Zabava - Ponedeljak 18.01.2021 - 14:26

Glumica i pevačica Selena Gomez kritikovala je velike tehnološke kompanije i to nekoliko sati nakon što su pristalice američkog predsednika Donalda Trampa nasilno ušle u Kongres. Između ostalog, poručila im je da zarađuju na zlu.

"Frustrirana neodlučnom reakcijom kompanija" FOTO: Getty Images
“Ovo (nasilni ulazak u Kongres) je posledica toga da društvene mreže koriste ljude koji mrze u srcu, a trebalo je da se koriste za okupljanje i izgradnju zajednice. Fejsbuk, Tviter, Gugl, Mark Zakerberg, Šeril Sandberg, Džek Dorsi, Sandar Pičai, Susan Vojicki – svi ste podbacili pred američkim narodom i nadam se da ćete popraviti stvari”, napisala je Gomez na Tviteru.
 
Ovo je još jedan od brojnih istupa 28-godišnje Gomez u cilju da skrene pažnju na negativne posledice rada tehnoloških kompanija. Drugi kritičari smatraju da profitiraju od dezinformacija i mržnje.
 
U intervjuu za agenciju Associated Press je izjavila da je frustrirana neodlučnom reakcijom kompanija i poručila im da moraju da učine mnogo više po ovom pitanju.
 
“Ne radi se o meni naspram vas ili jednoj stranci naspram druge. Radi se o istini nasuprot laži. Fejsbuk, Instagram i ostale tehnološke kompanije moraju da onemoguće da se laži predstavljaju kao istina. Fejsbuk i dalje omogućava objavljivanje opasnih laži o vakcinama protiv koronavirusa i izborima u Sjedinjenim Američkim Državama, a neonacističke grupe prodaju rasističke proizvode na Instagramu. Što je dosta, dosta je”, ukazala je Gomez.
 
U Fejsbuku i Tviteru su odbili da komentarišu njenu kritiku. Gugl nije odgovorio na upit Associated Pressa da takođe komentariše njene navode.
Nova TV, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: