Snimak neobične životinje sa Novog Beograda osvanuo na društvenim mrežama (VIDEO)

Zabava - Sreda 02.03.2022 - 11:31

Na internetu je objavljen snimak neobične životinje na Novom Beogradu.

Mnogi nisu mogli da dokuče koja životinja je u pitanju, iako istovremeno podseća na dabra i pacova.
 
Reč je o nutriji – jednom od najkrupnijih glodara na svetu.
 
Iako je mnogima ovaj neuobičajen prizor bio simpatičan, i to posebno jer je reč o vrsti od čijeg se krzna prave bunde, biolozi smatraju da bismo ovu fotografiju mogli da shvatimo i kao upozorenje. 
 
Reč je o invazivnoj vrsti koja ugrožava vrste koje prirodno stanuju na našem podneblju, a sama činjenica da nam je postala vidljiva, znači da se namnožila dovoljno da bi u budućnosti mogla da postane i problem, jer narušava biodiverzitet.
 
- Nutrije su vrsta glodara i prevod njihovog latinskog naziva je "mišji dabar”, iako je Nemci zovu i "dabar-pacov”. Nutrija potiče iz tropskog dela Južne Amerike i u prirodi živi i kao svaki glodar jede veliku količinu biljne hrane. Nutrija dnevno pojede 25 odsto svoje mase u biljnoj hrani. Kratkog je životnog veka i u prirodi retko doživi tri godine. Može da okoti i do 13 mladunaca u jednom leglu - rekao je ranije biolog zoo-vrta Kristijan Ovari, prenosi Politika.
 
OK Radio, mediji

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: