Sofija Loren nagrađena u 86. godini za ulogu u filmu "Život"

Zabava - Sreda 12.05.2021 - 11:56

Glumica Sofija Loren, dobila je ovogodišnju nagradu za najbolju interpretaciju u filmu "Život”. Nagrada "Davide di Donatelo" je najprestižnija italijanska nacionalna nagrada, koja se dodeljuje jednom godišnje za ostvarenja u kinematografiji.

Sofija Loren FOTO: EPA Sofija Loren FOTO: EPA
Legendarna glumica Sofija Loren istakla je da ne zna da li će ovo biti njen poslednji film, ali da ima energije i želje da i dalje glumi, jer bez filma, ne može da živi.
 
"Uzbuđena sam kao i pre 60 godina, kada sam prvi put primila ovu nagradu", izjavila je glumica.
 
Film je režirao njen sin Edoardo Ponti, a pored čuvene glumice u filmu igra dečak Ibrahim Geje, za koga je glumica rekla da je "divno, čarobno dete".
 
Na ceremoniji dodele nagrada ministar za kulturu Dario Frančeskini je rekao da italijanska vlada priprema veliki projekat za oživljavanje filmskog studija "Činečita", za šta je predviđeno ulaganje od 300 miliona evra.
 
Predsednik Republike Serđo Matarela je primio u sedištu vlade deo nagrađenih autora i glumaca.
 
"Iz krize koju proživljavamo možemo izaći samo solidarnošću, vizijom i osećajem pripadnosti zajedničkoj istoriji", rekao je predsednik Matarela, koji je kinematografiju ocenio kao dragoceno opšte dobro.
RTS, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: