Španija: Žene se izborile za toples na bazenu

Zabava - Sreda 13.06.2018 - 08:45

BARSELONA - Žene u selu nadomak Barselone izglasale su da javne bazene mogu da koriste u toplesu, odbacivši lokalnu zabranu.

61 odsto žena glasalo za FOTO: Instagram 61 odsto žena glasalo za FOTO: Instagram
Među ženama koje su glasale u katalonskom selu L'Ametlja del Valjes, 61 odsto njih glasalo je za kupanje bez gornjeg dela kupaćeg kostima, dok je 39 odsto glasalo protiv tog predloga, prenosi Bi-Bi-Si.
 
Glasanje, čije je rezultat pravno obavezujući, organizovale su katalonske lokalne vlasti za ženske osobe starije od 16 godina, a u glasanju je učestvovalo ukupno 379 žena.
 
Žene su se založile za glasanje nakon što se prošlog leta policija pojavila na jednom od bazena i naložila dvema ženama da obuku gornji deo kupaćeg kostima.
 
Te dve žene u toplesu je tada policiji prijavio spasilac na bazenu.
 
Ovaj slučaj je izazvao protest meštana koji su podržali žene, pri čemu su kupači - kako žene, tako i muškarci - otišli na bazen noseći gornji deo kupaćeg kostima na kojem su bile nacrtane bradavice.
 
Inače, ovo selo sa 8.000 stanovnika nalazi se 35 kilometara severno od Barselone.
RTV, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: