SPREMA SE "SABLjA": U pripremi serija o ubistvu Zorana Đinđića

Zabava - Sreda 21.08.2019 - 14:52

Dvojac Goran Stanković i Vladimir Tagić priprema potpuno drugačiju priču. Onu o događaju koji je potresao Srbiju 12. marta 2003. godine

Scenario je još u fazi razvoja FOTO: YouTube/printscreen Scenario je još u fazi razvoja FOTO: YouTube/printscreen
Nakon serije o izgubljenoj mladoj generaciji "Jutro će promeniti sve", autorski dvojac Goran Stanković i Vladimir Tagić priprema potpuno drugačiju priču. Onu o događaju koji je potresao Srbiju 12. marta 2003. godine. Serija o ubistvu Zorana Đinđića zvaće se "Sablja", a najverovatnije će se emitovati na RTS.
 
Scenario je još u fazi razvoja, a predstavljen je producentima na Filmskom festivalu u Sarajevu gde je opisan kao politički triler zasnovan na stvarnim događajima. U fokusu je novinarka koja istražuje ubistvo srpskog premijera u korumpiranom pravosudnom sistemu.
 
Vladimir Tagić, za "Novosti", kaže da ubistvo Zorana Đinđića predstavlja prelomni trenutak novije srpske istorije.
 
- Posledice tog ubistva mi i danas osećamo i živimo. Njegova smrt je obeležila našu generaciju, a i čitavo naše društvo. Put kojim je ova zemlja mogla da ide zauvek je promenjen, a gde bi nas taj put vodio, mi danas možemo samo da nagađamo - primećuje Tagić.
 
Činjenica da su mišljenja o Zoranu Đinđiću podeljena, za autore ne predstavlja poteškoću. Naprotiv.
 
- To za nas predstavlja izazov. Njegova sudbina i tragični kraj definitivno su priča koja treba da bude ispričana - kaže Stanković, ali dodaje da lik premijera, mada prisutan u seriji, nije glavni junak: - Fokus naše priče je na dešavanjima nakon atentata i posledicama koje je taj čin ostavio na naše društvo. Serija je u ranoj fazi razvoja i odabir glumaca nam tek sledi.
Večernje novosti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: