Šta se ove pandemijske godine najviše slušalo na platformi Spotify?

Zabava - Četvrtak 03.12.2020 - 11:03

Muzička striming platforma Spotify je u utorak objavila pogled za 2020. godinu i konstantovala da je reper Bad Bunny na globalnom nivou preslušan čak 8,3 milijarde puta.

Bili Ajliš najslušanija izvođačica FOTO: Bili Ajliš najslušanija izvođačica FOTO:
Korisnici ove platforme 2020. godine su najviše slušali ovog portorikanskog repera, a njegov album "YHLQMDLG" (skraćeno od 'Yo hago lo que me da la gana', što na španskom znači 'radim što hoću') najslušaniji je album na toj platformi u 2020. godini.
 
Na drugom mestu popisa najslušanijih muških izvođača u 2020. našao se kanadski reper Drake, dok je treće mesto zauzeo kolumbijski pevač regetona J Balvin. Među prvih pet plasirali su se i pokojni reper Juice WRLD i kanadski pevač The Weeknd.
 
Američka pevačica Billie Eilish ponovno je najslušanija izvođačica na ovoj platformi, a slede je Taylor Swift, Ariana Grande, Dua Lipa i Halsey.
 
Pesma "Blinding Lights" The Weeknda najslušanija je pesma godine, a poslušana je 1,6 milijardi puta.
 
Na drugom mestu se našla pesma "Dance Monkey" australske kantautorke Tones and I, dok se na treće mesto plasirala pjesma "The Box" repera Roddyja Riccha. Remix pesme "Roses" repera SAINt JHN-a koji je napravio kazahstanski DJ Imanbek plasirala se na četvrto mesto, a "Don't Start Now" Dua Lipe zaokružuje popis najslušanijih pesama godine na Spotify-ju.
 
Spomenuti "YHLQMDLG" najslušaniji je album godine, a poslušan je 3,3 milijarde puta. Drugi najslušaniji album je "After Hours" The Weeknda, a popis najslušanijih albuma zaokružuju "Hollywood's Bleeding" američkog repera i pevača Posta Malonea, "Fine Line" Harryja Stylesa i "Future Nostalgia" Dua Lipe.
 
"BBC" piše da je Spotify rekao da su njegovi korisnici ove godine najviše slušali pop muziku.
 
Korisnici su tokom ove pandemijske 2020. više slušali "nostalgične" kompilacije i kompilacije koje su tematski bile vezane za rad od kuće. Na tom tragu, porasla je i slušanost podkastova koji su se bavili mentalnim zdravljem i opuštanjem poput "Unlocking Us with Brené Brown" i "Get Sleepy: Sleep meditation and stories".
 
Kako je dobar deo sveta tokom godine zbog karantina, lokdauna i društvenog distanciranja uglavnom bio kod kuće, Spotify kaže da je porastao broj korisnika koji su se na platformu prijavljivali od kuće ili su se na platformu prijavljivali putem konzola za igranje video-igara.
 
Takođe, porastao je broj slušalaca pesama i podcasta koje su radili afroamerikanci, zbog globalne ekspanzije pokreta "Black Lives Matter".
 
Spotify-jeva kompilacija "Black Lives Matter" poslušana je više od 64 miliona puta, a korisnici su tokom godine napravili gotovo 65 hiljada kompilacija koje su naslovili ili "BLM" ili "Black Lives Matter".
 
Spotify je takođe objavio da je više ljudi starih između 18 i 24 godine ove godine prvi put poslušalo neki podkast, prenosi "Jutarnji.hr".
 

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: