Stiže rimejk Čarobnjaka iz Oza

Zabava - Utorak 23.02.2021 - 12:47

U pripremi je nova adaptacija klasičnog romana "Čarobnjak iz Oza", koju će režirati Nikol Kasel.

Počast klasičnom filmu sa Džudi Garland FOTO: MGM Počast klasičnom filmu sa Džudi Garland FOTO: MGM
Film će se temeljiti na romanu iz 1900. Lajmana Frenka Bauma, fantastičnoj priči o devojčici Doroti i njenom psu Totu koje zahvati uragan i odnese ih daleko od rodne kuće u Kanzasu u neobičnu zemlju Oz.
 
Po istom predlošku tokom godina snimljeno je više filmova, mjuzikla i TV emisija, a najpoznatija adaptacija je mjuzikl iz 1939. sa Džudi Garland u glavnoj ulozi, koja je Technicolor podigla na potpuno nov nivo.
 
Producentska kuća Nju lajn sinema, podružnica Vorner Brosa, obećala je "nov pristup" omiljenoj priči, uz obećanje da će klasični elementi, poput puta od žute cigle, Dorotinih crvenih cipelica i likova Strašila, Limenog čoveka, Drvoseče i Lava i ovaj put biti u središtu zbivanja.
 
Spominjući svoju rediteljsku ulogu u ovome rimejku, Kasel, koja je nedavno režirala dramu "Sky Atlantic", kaže da će i nova verzija filma biti svojevrsna počast klasičnom filmu s Garland.
 
"Iako je mjuzikl iz 1939. godine deo mog DNK, osećam ushićenje i poniznost zbog odgovornosti koju preuzimam ponovno režirajući tu legendarnu priču. Ovo je prigoda za preispitivanje temeljnih životnih tema - potrage za hrabrošću, ljubavlju, mudrošću i domom, koje se čine tako potrebnima u vremenu u kojem živimo. Nestrpljivo iščekujem trenutak kad ću zaplesati zajedno s junacima svojeg detinjstva dok budemo popločavali novi put od žute cigle", rekla je rediteljka.  
 
Poslednja verzija klasika na velike ekrane 2013. postavila je kompanija Volt Dizni, okupivši brojne poznate glumce - Džejmsa Franka, Milu Kunis, Rejčel Vajz i Mišel Vilijams. Film je na bioskopskim blagajnama prošao prilično dobro, ali se nije svideo kritičarima.
Radio 021, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: