Svift potukla Vitni na Bilbordovoj listi

Zabava - Utorak 29.09.2020 - 13:41

Američka pevačica Tejlor Svift oborila je rekord Bilbordove liste 200 najboljih albuma, koji je ranije držala Vitni Hjuston, pišu svetski mediji.

Najnoviji album Sviftove već je oborio nekoliko rekorda FOTO: Getty Images Najnoviji album Sviftove već je oborio nekoliko rekorda FOTO: Getty Images
Njen poslednji album "folklore" vratio se na prvo mesto američke liste, i tako premašio broj ukupnih sedmica koje je ikada neka muzičarka imala na toj listi. Ova 30-godišnja pop pevačica trenutno je 47 nedelja na prvom mestu Bilbordove liste, premašivši za sedmicu Vitni Hjuston.
 
Na trećem mestu je Adel, koja je na vrhu provela 34 sedmice.
 
Rekord svih vremena i među muškim i među ženskim muzičarima drže Bitlsi, koji su 132 nedelje bili broj jedan.
 
Elton Džon, Rolingstonsi, Majkl Džekson, Maraja Keri i još neki su, takođe, blizu.
 
Album "folklore", koji je izašao u julu, dospeo je na prvo mesto Bilbordove liste 200 najboljih albuma, a istovremeno se vodeći singl "cardigan" našao na čelu Bilbordovih Hot 100.
 
Najnoviji album Sviftove već je oborio nekoliko rekorda, uključujući 80,6 miliona striminga na Spotifaju u samo jednom danu, što je apsolutni rekord koji je ikad ostvarila neka muzičarka.
 
I, više od toga, Tejlor Svift je prva i jedina muzičarka u 21. veku koja je u Britaniji imala pet studijskih albuma na prvom mestu top lista.
 
Ona je prve sedmice u vrhu britanske top liste prodala 37.060 kopija, i to preko interneta, zbog tekuće pandemije koronavirusa.
 
U međuvremenu, Tejlor, koja je nominovana za šest nagrada na godišnjim Bilbordovim muzičkim nagradama, nedavno je priznala da su njeni fanovi, poznati kao Svifteri, "jedini razlog" zbog kojeg ljudi "vode računa" o njenoj muzici.
 
"Zaista želim da zahvalim fanovima jer su oni jedini razlog zašto (muzička) industrija mari za bilo šta što radim", rekla je Svift u poruci koju je sama snimila.
 

N1 info, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: