U ovim zemljama mladi su najsrećniji na svetu

Zabava - Sreda 15.05.2024 - 09:22

Autori "Svetskog izveštaja o sreći" istraživali su razlike među generacijama, otkrivajući koje su najsretnije zemlje za mlade.

Foto: Ilustracija Foto: marina shin/Shutterstock Foto: Ilustracija Foto: marina shin/Shutterstock
Zemlje u kojima je sreća među mladima znatno veća nego među starima su uglavnom u Centralnoj, Istočnoj Evropi i Južnoj Americi.
 
Prema tom istraživanju, Litvanija je rangirana kao najsrećnija zemlja za ljude do 30 godina. Baltička zemlja zauzela je devetnaesto mesto u ukupnom poretku, ali je u pogledu sreće mladih prestigla nordijske zemlje poput Finske, Islanda i Norveške, prenosi punkufer.
 
Mlađa populacija Litvanije znatno srećnija od starijih građana, jer je u toj kategoriji, starijih od 60 godina, Litvanija na 44. mestu.
 
Zanimljivo je i da se u TOP 10 pojavljuju samo evropske zemlje a posle Litvanije, sreća mladih je visoka u Izraelu i Srbiji, dok Hrvatska zauzima 14. mesto u indeksu sreće za osobe do 30 godina,
 
Što se tiče Amerike, Kostarika je najbolje plasirana na 11. mestu, dok se Salvador nalazi na 17. mestu. Među azijskim zemljama, samo je Kuvajt bio u TOP 20.
Izvor: punkufer.dnevnik.hr

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: